Fost consilier al Ecaterinei Andronescu, numit de USR PLUS ca secretar de stat la Educatie. Este fondatorul Scolii Finlandeze de la Sibiu

politica

Alianta USR PLUS a propus patru noi secretari de stat si un subsecretar de stat pentru pozitiile care ii revin in cadrul ministerelor in urma negocierilor din coalitia de guvernare. Propunerile sunt pentru ministerele Culturii, Educatiei, Sportului si Tineretului, Energiei si Afacerilor Externe. Radu Szekeli, numit secretar de stat la Educatie, a fost consilier al Ecaterinei Andronescu.

Alianta USR PLUS a anuntat ca au fost propusi Iulia Popovici – secretar de stat la Ministerul Culturii, Radu Szekely – secretar de stat la Ministerul Educatiei, Adrian-Stefan Carstea – secretar de stat la Ministerul Sportului si Tineretului, Vlad Sinca – secretar de stat la Ministerul Energiei si Mihai Sandu – subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, Iulia Popovici este critic si curator de artele spectacolului, expert in programe culturale romanesti si europene, autoare de carti despre sectorul cultural independent, iar in 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Suteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociatia Trans-sectoriala a Independentilor din Cultura), organizatie de advocacy si asistenta pentru lucratorii culturali independenti. In ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

Radu Szekely este fondatorul Scolii Finlandeze de la Sibiu, cu o experienta de peste 20 de ani in educatie, din care 15 ani in sistemul de educatie finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, in domeniul Educatie si Cultura si in domeniul Tineret si Cercetare. Radu Szekely a fost consilier al Ecaterieni Andronescu, el fiind folosit de Andronescu pentru a-si imbunatati imaginea prin alaturarea de ‘tanarul tehnocrat’, scria edupedu.ro in august 2019. Szekely a acordat in luna mai, din pozitia de consilier al ministrului Educatiei, un interviu site-ului Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, in care vorbea despre viziunea sa asupra titularizarii.

In 2019, Szekely a fost luat in calcul de fostl premier PSD Viorica Dancila pentru postul de ministru al Educatiei. Potrivit surselor Edupedu.ro, cea care i l-a propus lui Dancila pe consilierul lui Andronescu drept “solutie tehnocrata” la sefia Ministerului Educatiei este Mariuca Talpes, dupa ce ea insasi a primit propunerea de a prelua functia si a refuzat-o. Mariuca Talpes a fondat, alaturi de sotul sau Florin Talpes, compania Softwin, conduce Intuitext, divizia de software educational a grupului Softwin care a si castigat licitatii cu Ministerul Educatiei pentru furnizarea de manuale print si digitale, detine site-urile didactic.ro si portalul olimpiade.ro, potrivit Forbes, si este implicata in numeroase activitati de formare a profesorilor, fiind liderul grupului pentru educatie din Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

Adrian-Stefan Carstea este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti si de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. In urma cu patru ani a decis ca este momentul sa se implice in schimbarea modului in care se face politica in tara noastra, intrand in partidul Uniunea Salvati Romania, filiala Arges.

Vlad Sinca este economist, cu o experienta de zece ani in domeniul energiei, in pozitii de management la diferite companii. A devenit membru USR in 2018 si a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS in domeniul energiei.

Mihai Sandu este membru USR din 2018 si se bucura de o experienta si expertiza bogata in domeniul politicii externe. A fost consilier in Administratia Prezidentiala si expert in Parlament si in Ministerul Afacerilor Externe, are doua facultati si un masterat absolvite si un doctorat in an terminal in domeniul stiintelor politice.

„In zilele urmatoare, Alianta USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate pozitiile de demnitate publica. Pentru ocuparea functiilor politice care au revenit USR PLUS in urma negocierilor din coalitie, conducerea USR PLUS a lansat la inceputul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atat membrilor de partid, cat si expertilor din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni in functii publice”, a aratat sursa citata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: