Fost consilier al lui Iohannis, achitat intr-un dosar al DNA. Acesta a demisionat inainte de a fi inculpat

news

Fostul consilier prezidential George Scutaru a fost achitat luni de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie intr-un dosar in care este judecat pentru spalare de bani. Decizia nu este definitiva.

Fostul consilier prezidential George Scutaru a fost achitat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in dosarul in care a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA pentru spalare de bani privind finantarea campaniei electorale a PNL din 2008. In acest dosar, a fost achitat si fostul deputat PNL Dan Motreanu. Decizia nu este definitiva.

George Scutaru a fost prima demisie din Administratia Prezidentiala a lui Klaus Iohannis. Acesta a demisionat in martie 2015 invocand motive personale. Acesta era consilier prezidential pentru securitate nationala.

La scurt timp dupa aceasta demisie a fost anuntat faptul ca George Scutaru, impreuna cu liberalul Dan Motreanu au fost pusi sub acuzare pentru spalare de bani de catre DNA, iar un scandal a izbucnic privind faptul ca ar fi stiut dinainte de dosar si din acest motiv a demisionat.

In 28 septembrie 2015, George Scutaru si Dan Stefan Motreanu, doi fosti lideri ai Partidului National Liberal, impreuna cu Ana Maria Schaer, administrator al unei societati comerciale, au fost trimisi in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Potrivit rechizitoriului DNA, in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala – denuntator in prezenta cauza (este vorba de Cristinel Bigiu, presedinte al CJ Buzau n.r.)- ar fi pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Procurorii arata ca din suma de 700.000 euro, bani primiti efectiv de Bigiu, acesta le-ar fi remis lui George Scutaru si Dan Motreanu, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei intelegeri anterioare. “Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale), a candidatilor partidului (este vorba de PNL – nr.r) din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate”, sustin procurorii DNA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: