Fost consilier prezidential: Basescu si-a gasit URMAS, acesta va prelua conducerea PMP

politica

Cristian Hrituc, fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu, sustine ca Robert Turcescu va prelua conducerea PMP. „Se pare ca basescu si-a gasit un urmas care sa traga partidul”, scrie Hrituc.

Hrituc se asteapta ca rocada dintre Turcescu si Basescu sa aiba loc imediat dupa alegerile locale.

„Odata cu lansarea in cursa pentru functia de Primar General, Robert Turcescu a inceput sa iasa in evidenta si sa se profileze si in interiorul PMP-istilor. Cu o campanie buna, combativ, dinamic, fostul ziarist a reusit sa dea o pata de culoare si sa dinamizeze activitatea popularilor din Bucuresti. Desi a plecat cu un handicap in cursa pentru Primaria Bucuresti-lansare intarziata, Turcescu a reusit sa se marketeze destul de bine pentru un candidat care, totusi, ramane outsider. Turcescu a reusit sa sara peste scorul partidului.

Dupa aceste alegeri locale, Robert Turcescu va putea deveni un lider al PMP. Nu va conta atat scorul pe care il va lua, ci faptul, ca a dovedit ca poate iesi din pielea de ziarist pentru a deveni om politic. Va putea deveni o piesa importanta in angrenajul PMP si de ce nu, va putea la un moment dat sa faca rocada cu Traian Basescu.

Fostul presedinte a cautat de multe ori sa isi formeze un „urmas”. Se pare ca acum a gasit unul in persoana lui Turcescu, care sa poata si sa traga partidul, sa fie un vector de comunicare. Robert Turcescu poate fi mai mult decat ecoul lui Basescu, poate fi chiar cel care sa impuna teme pe agenda publica.

Traian Basescu stie ca epoca politicienilor de tip vechi se apropie de sfarsit. Este un politician rece si va avea forta necesara sa faca un pas in spate pentru ca proiectul sau – PMP – sa mearga mai departe. Asadar, oricand, dupa alegerile locale, putem sa ne asteptam la o rocada intre fostul presedinte, care ar putea deveni un fel de presedinte de onoare, si Robert Turcescu”, a scris Hrituc pe stiripesurse.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: