Fost consilier prezidential: „Sunt indicii ca AUR a fost fabricat de o institutie a statului roman. Si PPDD a fost creat tot de ei”

politica

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu,  a anuntat duminica la Digi24 ca „sunt indicii” ca AUR este „un vehicul fabricat de o institutie a statului roman”. Un indiciu este modul in care liderii AUR si-au schimbat discursul imediat dupa alegerile care le-au asigurat mandate in Parlament.

„Seamana a laborator al unei institutii a statului roman. Eu cred, nu ca cred, aveam multe informatii ca PPDD a fost creatia lor. Dar a fost facut tot din cauza asta, pentru ca in criza… Nu am nicio dovada. Daca gaseste cineva dovada, eu il premiez pe omul ala. Probabil ca nu va gasi niciodata. Eu ma uit la indicii, toate aceste indicii spun ca e un vehicul fabricat de cineva.

Nu pare a fi fabricat de rusi. Si exista riscul sa fie confiscat de rusi. Si atunci pare undeva ca e foarte util, foarte bun pentru… nu putea sa iasa mai bine pentru actuala coalitie si chiar si pentru actuala opozitie. Si PSD are de castigat, pentru ca il scapa de electoratul ala pe care un partid de stanga nici nu ar trebui sa il aiba. Or PSD tot timpul nu a stiut ce sa faca cu oamenii aia”, a spus Lazaroiu.

Intrebat daca AUR va mai creste in perioada urmatoare, Lazaroiu a spus: „Cred ca urmatoarea perioada o sa si piarda voturi, dar o sa si castige. Cred ca va castiga peste vreo 6 luni. Acum, el o sa piarda. De ce? Si asta e ceva ciudat, imi da un indiciu ca vehiculul e fabricat, nu curentul, curentul exista acolo. Faptul ca a doua zi dupa alegeri ei si-au schimbat radicat discursul din campanie, au intrat cu teme mainstream si au respins orice fel de acuzatii. Am vazut 2 interviuri ale liderilor si au spus: nu suntem homofobi, nu suntem impotriva avortului, nu suntem impotriva mastilor”.

In opinia sa, „cineva ii invata bine”, dar „miscarea e prea rapida”.

„AUR sunt indicii ca a fost ajutat din niste laboratoare, dar nu de la Kremlin, cum am fost tentat sa cred duminica, cand am vazut rezultatul, pentru simplul fapt ca punctajul propagandei putiniste coincide foarte mult cu punctajul lor. Dughinismul era pe punctajul lor, dar apoi mi-am dat seama ca nu sunt ei. Stiti cand mi-am dat seama ca e totusi cineva din interior? Dar repet, pentru asta sunt indicii, nu are nimeni dovezi pentru asa ceva – faptul ca pica ca o pleasca pentru actuala coalitie. Nu putea fi ceva mai bun”, a spus el.

„De exemplu AUR va fi intr-o competitie acerba cu PSD. Ei de acolo trebuie sa isi ia voturile, acolo e bazinul lor cu votanti conservatori traditionalisti. PSD nu va fi deloc confortabil. Cand ai un competitor in opozitie, nu iti e asa simplu. Mai e faptul ca au un rezervor de unde se pot alimenta in cazul in care apar dezertari din coalitia la guvernare”, a spus Lazaroiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: