Fost deputat ALDE, bagat in arest de politisti. Acesta este acuzat de santaj

politica

Fostul deputat Stefan Alexandru Baisanu a fost retinut de politisti si introdus in arestul IPJ Suceava, intr-un dosar in care este banuit de santaj. El este acum membru al PPU-SL, partid controlat de Dan Voiculescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu, politistii Sectiei de Politie Rurala Ipotesti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava, au efectuat joi trei perchezitii domiciliare pentru documentarea activitatii infractionale si asigurarea materialului probator intr-o cauza penala in care un barbat in varsta de 53 de ani este banuit de savarsirea infractiunii de santaj.

In urma efectuarii perchezitiilor au fost ridicate inscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice, dispozitive de comunicare la distanta si alte dispozitive electronice care intereseaza cauza si a fost pus in executare un mandat de aducere pe numele barbatului de 53 de ani.

Dupa administrarea probatoriului si audierea persoanei respective, organele de cercetare ale politiei judiciare din cadrul Sectiei de Politie Rurala Ipotesti au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de suspect, acesta fiind introdus in arestul IPJ Suceava.

Cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, urmand a se dispune procedural prin unitatea de parchet competenta.

Cazul a intrat in atentia Politiei Ipotesti dupa o plangere depusa de un barbat, fost asociat al lui Baisanu in dezvoltarea unui centru de echitatie pe un teren din apropierea unui iaz, luciu de apa pe care petentul il are in administrare in urma unei licitatii.

Acesta il acuza pe fostul parlamentar ca nu s-ar fi tinut de cuvant in ceea ce priveste realizarea investitiei si ca l-a determinat sa investeasca mari sume de bani pentru a achizitiona terenul din zona iazului si a infiinta centrul de echitatie din Ipotesti si ca a si intretinut ingrijirea cailor, iar fostul parlamentar nu i-ar fi returnat sumele investite si i-ar fi spus ca ii plateste datoriile daca ii va ceda si iazul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: