Fost deputat german, dezvaluiri in premiera. Cum au DOBORAT turcii avionul Su-24

externe

Willy Wimmer, un fost parlamentar german al Partidului Crestin Democrat, sustine ca avionul Su-24 a fost doborat de pilotii turci la granita cu Siria cu ajutorul NATO. Incidentul a avut loc in luna noiembrie a anului trecut.

„Conform informatiilor mele, la actiune au luat parte un avion american si unul saudit, ambele de supraveghere de tip AWACS (Airborne Warning And Control System). Un avion precum bombardierul Su-24 nu poate fi usor doborat. Trebuie ca avionul care ataca sa fie indreptat catre tinta. Asta nu pot face decat avioanele AWACS”, spune Wimmer pentru Sputnik, citata de Nova.

Conform acestuia, avionul american a decolat de la o baza din Cipru, iar celalalt de la o baza din Arabia Saudita. Politicianul german adauga ca, in NATO, exista proceduri de actiune in cazul violarii granitelor Aliantei, insa cazul amintit nu a respectat regulile internationale semnate intre parti. „Ei au doborat avionul rusesc pentru ca au vrut sa il doboare”, spune Wimmer.

El presupune ca incidentul a fost cauzat de calcule politice: dorinta de a strica bunele relatii existente intre Rusia si Turcia. Chiar daca, la inceput, Erdogan a tinut partea pilotilor, mai tarziu liderul turc a anuntat ca acestia au fost arestati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: