Fost deputat PNL atrage atentia, cine sta sa ia locul Coalitiei: „Batausi care se sufoca de teama cand trebuie sa lege trei cuvinte la tribuna, saltimbanci in razboi cu masca si apa si multi, multi dintre cei varati pana in gat in operatiunea Ordonanta 13”

politica

Fostul deputat PNL Ovidiu Raetchi atrage atentia ca alternativa la actuala Coalitie este de cosmar. „Nu pot sa inteleg cum e posibil sa ajungi la un astfel de conflict cand vezi ce sta in bancile opozitiei, ca alternativa la tine”, subliniaza Raetchi.

„Mi se pare absurd si nepermis sa ai o criza de genul asta in coalitie – dupa doar cateva luni de guvernare – cu un posibil conflict militar conturandu-se la doi pasi de granite si in momentul de apogeu al unei pandemii.

Culmea, criza sa mai fie declansata si de doi oameni din noua generatie de politicieni, care pot face reforme profunde si care ar fi avut toate premisele sa colaboreze impotriva veteranilor mai vicleni, care se pricep de minune sa-i lase sa deconteze criza din sanatate.

Nu pot sa inteleg cum e posibil sa ajungi la un astfel de conflict cand vezi ce sta in bancile opozitiei, ca alternativa la tine: batausi care se sufoca de teama cand trebuie sa lege trei cuvinte la tribuna, saltimbanci in razboi cu masca si apa si multi, multi dintre cei varati pana in gat in operatiunea Ordonanta 13”, a scris Raetchi.

Presedintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coalitiei guvernamentale la Cotroceni in contextul crizei politice create de demiterea lui Vlad Voiculescu. Intalnirea va avea loc joi.

Copresedintele USRPLUS Dan Barna a declarat ca avut o discutie cu presedintele Iohannis dupa ce Vlad Voiculescu a fost demis.

”Demiterea ministrul Sanatatii este o decizie unilaterala si imatura politic, care ridica foarte multe semne de intrebare asupra capacitatii premierului Florin Citu de a conduce o coalitie functionala in aceasta perioada foarte complexa si delicata pentru Romania. Ne-am asumat in momentul in care am constituit acest guvern de coalitie sa luam deciziile majore impreuna, prin consultare si prin dialog si asta s-a intamplat pana astazi.

In aceasta dimineata, am fost invitat de premier la o discutie, in care mi-a comunicat o decizie deja luata si transmisa presedintelui Romaniei. Nu a existat nicio consultare anterioara, nici astazi, nici ieri, nici in ultimele zile legata de o astfel de decizie, cu atat mai mult cu cat luni in sedinta coalitiei agreaseram ca ne reintoarcem la obiectivul de guvernare si iesim din acest joc de balet politic in care fiecare incearca sa-si mareasca impresia artistica”, a declarat Dan Barna dupa sedinsta conducerii USR PLUS.

In opinia sa, ”este o decizie care arunca coalitia de guvernare intr-o criza majora”.

”Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Citu nu mai are sustinerea Aliantei USR-PLUS. Vlad Voiculescu, inca din prima zi a mandatului, a intrat intr-o lupta cu sistemul de sanatate corup si capusat, o lupta foarte complexa si am vazut reactiile foarte vehemente si foarte dure si linsajul de presa care a fost directionat asupra lui in ultimele saptamani”, a afirmat Barna.

El a cerut o intalnire de urgenta a coalitiei de guvernare miercuri sau joi pentru a avea un dialog responsabil cu Ludovic Orban si Kelemen Hunor pentru retragerea increderii lui Florin Citu.

Decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis privind revocarea lui Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii a fost publicat, miercuri, in Monitorul Oficial.

Voiculescu a fost revocat din functie de premierul Florin Citu. Prim-ministrul anunta ca interimar la conducerea MS va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodata, seful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Mai mult despre:

Comentarii: