politica

Fost inalt ofiter SRI, judecat pentru negarea Holocaustului: „Sunt niste bulangii”. Verdictul se va da luni

Judecatorii vor da luni sentinta in cazul lui Vasile Zarnescu, fost locotenent colonel in Serviciul Roman de Informatii, care este acuzat de negare a Holocaustului. Daca este gasit vinovat, aceasta condamnare ar fi o premiera in materie.

Vasile Zarnescu a publicat in 2016 cartea ”Holocaustul – Gogorita diabolica – Extorcarea de ‘bani de holocaust’”. Lansarea cartii, care fusese programata pe 8 aprilie 2016 la Libraria Mihai Eminescu, a fost contramandata, iar Vasile Zarnescu a facut obiectul unui denunt penal si al cercetarii de catre Parchet, fiind trimis in judecata in 2020, aminteste RFI.

Negarea Holocaustului – inclusiv a celui din Romania – este incriminata prin Ordonanta de Urgenta 31/2002, ratificata de parlamentul Romaniei prin Legea 107/2006 si modificata prin Legea 217/2015.

Articolul 6 al OUG 31/2002 prevede: (1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Pana acum, in aproape 19 ani de existenta a acestui act normativ, nu a fost pronuntata de instantele din Romania nicio hotarare definitiva de condamnare pentru negarea Holocaustului.

In 2016 Vasile Zarnescu a declarat la RFI ca OUG 31/2002 este „neconstitutionala” si „criminala”. In 2019, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis in cazul Pastors contra Germania ca negarea Holocaustului nu este protejata de libertatea de exprimare, constituind in fapt o incitare la ura.

Raportul Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” a stabilit in anul 2004 ca autoritatile romane se fac responsabile de moartea a 280 – 380 mii de evrei si 11 mii de romi in perioada 1940 – 1944.

Intr-un text publicat pe site-ul lui Ion Coja, Zarnescu i-a declarat pe toti evreii ramasi in viata drept „bulangii”. „Necazul este ca jidanii actuali nu sunt descendentii ‘iudeilor biblici’ – care au disparut de multa vreme -, nu sunt ‘poporul ales’, ci sunt descendentii hraparetilor (k)hazari, de neam turco-mongol, niste impostori ai istoriei care au adoptat talmudismul pe la anul 740, la comanda regelui lor Bulan. Deci, sunt niste ‘bulangii’!”, a scris Zarnescu.

Verdictul in cazul Vasile Zarnescu este asteptat luni la ora 8:30 la Judecatoria Sectorului 3 din Bucuresti. Aceasta este prima instanta, ceea ce inseamna ca impotriva sentintei poate fi depus apel.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cinci ciudatenii stridente ale atacului de la Moscova: „Versiunea oficiala a autoritatilor ruse nu are nicio credibilitate”

Nexta, publicatie de limba rusa independenta, a scos in evidenta cinci ciudatenii evidente in legatura…

23 de secunde ago

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

4 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

13 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

12 ore ago