Fost lider PSD, decedat in urma infectarii cu coronavirus. El era un puternic om de afaceri din Moldova

politica

Cel de-al treilea roman care a decedat in urma infectarii cu coronavirus este un fost lider al PSD din Piatra Neamt. Numele sau este Vasile Ouatu, avea varsta de 70 de ani. El a decedat, duminica seara, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Outu fost internat in Spitalul Judetean Piatra Neamt, confirmat pozitiv pe 19 martie si in data de 20 martie 2020 transferat la Iasi.

Barbatul se simtea rau si s-a dus, marti, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt iar de acolo a fost transportat, cu ambulanta, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

Dupa investigatiile de la Bisericani, a fost transportat inapoi la Spitalul Judetean unde a refuzat internarea si alte investigatii.

In cursul zilei de miercuri, Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra-Neamt, a deschis un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunii de „zadarnicirea combaterii bolilor”.

Miercuri, barbatul s-a prezentat, din nou, la spital pentru a fi testat iar joi, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Pacientul avea afectiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). In urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de calatorie sau contact cu o persoana infectata.

Potrivit presei nemtene, Vasile Ouatu ar fi participat inainte de confirmarea infectarii cu coronavirus la mai multe evenimente la localul din Piatra Neamt pe care il detinea. Alte doua persoane care au luat parte la acelasi concurs de dans sportiv au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Ouatu era om de afaceri, patron al unui complex comercial si al echipei de volei feminin. El a fost si viceprimar al orasului in perioada 2004-2008. Ouatu a fost vicepresedinte al PSD in urma cu 15 ani.

Liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, a timut sa isi manifeste regretul pentru moartea lui Ouatu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: