Fost lider PSD: „Regimul stalinisto – nord-coreean impus de Dragnea isi intinde tentaculele. Modelul politic Dragnea pune stapanire pe intreaga tara”

politica

Primarul Iasiului Mihai Chirica sustine ca PSD incearca sa intervina in functionarea primariei iesene, acuzand filiala judeteana a PSD ca are ”o conducere degenerata pana la statutul de pres de picioare al lui Dragnea”.

Chirica afirma, sambata, intr-o postare pe Facebook, ca ”recentele abuzuri grosolane si absurde comise de PSDragnea” la Iasi il intristeaza si ca priveste cu reticenta soarta acestui partid.

”Dupa ultimul asa-zis congres, regimul stalinisto – nord-coreean impus de Dragnea – din pacate, cu complicitatea vinovata a multor altor lideri – si-a terminat opera in structurile centrale de la Bucuresti si a inceput sa isi intinda tentaculele in teritoriu. Cu o conducere a PSD Iasi degenerata pana la statutul de pres de picioare al lui Dragnea si beneficiind de naivitatea (sper…) unor institutii ale Statului Roman, PSDragnea incearca sa intervina in functionarea Primariei Municipiului Iasi, afectand interesele si nevoile iesenilor si deturnand semnificatia votului acordat PSD de catre acestia la cele doua randuri de alegeri din 2016”, afirma primarul Mihai Chirica.

Edilul iesean sustine ca aceasta situatie nu poate fi tolerata, precizand ca modelul politic marca Dragnea, bazat pe autocratie, incompetenta si obedienta, nu trebuie sa puna stapanire pe intreaga tara.

”Social-democratia autentica, progresista, pro-europeana si, mai ales, democratica, atenta in egala masura la nevoile cetatenilor simpli si la bunul mers al economiei tarii, ne obliga sa ne impotrivim transformarii social-democratiei din Romania intr-o grupare in care detinerea unui buletin de Teleorman a devenit valoarea suprema, inlocuind promovarea educatiei, experientei profesionale, muncii dedicate si bunei-credinte. Este nevoie de tarie si de responsabilitate pentru a rezista impotriva presiunilor pe care, prin amenintare, momire cu functii si tentativa de santaj, PSDragnea le pune asupra primarilor, consilierilor locali si judeteni, sefilor de organizatii, asupra tuturor social-democratilor de buna-credinta”, mai spune primarul Mihai Chirica.

El considera ca PSD isi pierde pe zi ce trece caracterul social si democrat, iar guvernarile social-democrate au adus haos si confuzie in sistemul de salarizare si cel de pensii si au creat nedreptati insistemul educatiei.

”Unde mai este caracterul democrat cand dezbaterea onesta a fost inlocuita complet de politica pumnului in gura, iar criteriile de promovare tin aproape exclusiv de dependenta fata de sinecurile de stat, de incompetenta autosuficienta si de obedienta oarba fata de liderul suprem?! Ce ar trebui sa inteleaga toti social-democratii onesti si responsabili este ca Dragnea a creat un cerc vicios care a dus PSD intr-o fundatura: Dragnea s-a inconjurat de oameni mici, care nu pot si nici nu vor sa il conteste, fiindca depind de el; oamenii verticali si valorosi au fost fie eliminati sau marginalizati, fie s-au retras singuri din primul plan; ramas fara potentiali contestatari, fara „inamici naturali” in cadrul partidului, Dragnea va continua sa promoveze oamenii mici, in timp ce aceia de buna-credinta se vor indeparta si mai mult de partid. Cat timp Dragnea nu este scos in afara partidului, din interior sau de catre justitia din Romania, PSD este condamnatsa ajunga un partid marunt, lipsit de principii si de doctrina, fara viziune si fara competenta, nefrecventabil de partenerii internationali, un partid incapabil sa se schimbe si sa guverneze, in care nerespectarea legii este regula, iar abuzurile de tot felul tin loc de normalitate”, adauga edilul iesean.

In finalul postarii sale, Chirica scrie ca ”este trist ca in Centenarul Marii Uniri, in loc sa uneasca, Dragnea a impartit Romania intre „men” si „teleormen”.

Afirmatiile critice ale lui Chirica la adresa PSD vin la o zi dupa ce prefectul de Iasi Marian Serbescu a anuntat ca a semnat ordinul de incetare a mandatului de consilier local detinut de Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iasiului. Masura a fost luata inurma unei solicitari a filialei iesene a PSD catre prefectura, dupa excluderea lui Gabriel Harabagiu din partid. Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016.

Totodata,consilierii locali vor alege un nou viceprimar al Iasiului, social-democratii detinand majoritatea in consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat ca va ataca in instanta ordinul prefectului de Iasi, sustinand ca institutia Prefectului a cazut intr-o ”capcana”.

Tot vineri, primarul Iasiulu iMihai Chirica a anuntat ca a intrat joi in concediu de odihna si ca a dispus ca prerogativele sale sa fie preluate de viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica a afirmat ca nu stie nimic despre decizia prefectului privind incetarea mandatului de consilier in cazul lui Harabagiu. Surse din cadrul Prefecturii Iasi sustin ca ordinul privind incetarea mandatului de consilier in cazul lui Gabriel Harabagiu este definitiv si executoriu si se aplica imediat, intrucat ordinul a ajuns la Primarie.

Aceleasi surse au precizat ca, potrivit legii, concediul de odihna al primarului poate fi intrerupt daca situatia o impune.

Primarul Mihai Chirica si viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost exclusi din PSD in luna februarie, conducerea filialei invocand iesirile critice ale edilului iesean la adresa conducerii nationale a PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: