Fost ministru al Justitiei: „Toader a tradat justitia si s-a inrolat definitiv in armata PSD&ALDE de distrugere a tarii”

politica

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca ministrul Tudorel Toader „a tradat justitia si s-a inrolat definitiv in armata PSD&ALDE de distrugere a justitiei si a tarii”. „Cele doua fronturi pe care Toader duce razboiul politic impotriva justitiei independente au fost redeschise astazi”, spune Macovei, referindu-se la anuntul ministrului Justitiei ca ii cere, din nou, presedintelui Iohannis revocarea procurorului Augustin Lazar si numirea la DNA a Adinei Florea si la „atacul deschis la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

„Toader a tradat justitia si s-a inrolat definitiv in armata PSD&ALDE de distrugere a justitiei si a tarii. Cele doua fronturi pe care Toader duce razboiul politic impotriva justitiei independente au fost redeschise astazi (1) prin anuntul ca cere, din nou, presedintelui Iohannis revocarea procurorului Augustin Lazar si numirea la DNA a Adinei Florea, cea care a declarat public ca nu a fost niciodata procuror independent, si (2) prin atacul deschis la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, afirma Monica Macovei, fost ministru al Justitiei.

Potrivit acesteia, procurorul general, procurorul sef al DNA si presedinta ICCJ „au aparat si apara justitia, pe judecatorii si procurorii independenti si curajosi si de aceea Toader ii tinteste”.

„Nu au trecut nici doua luni de cand Comisia Europeana, prin raportul MCV, a cerut guvernului PSD&ALDE sa anuleze modificarile la legile justitiei si Codurile penale si sa inceapa o noua procedura de numire a unui procuror-sef al DNA, care sa continue efectuarea de anchete profesioniste, independente si impartiale. Toader nu a indeplinit niciuna din solicitarile Comisiei Europene, ci dimpotriva, face totul invers! Asa se slabeste si distruge o tara, asa grupul infractional organizat aflat la putere face din Romania o tara tot mai mica, irelevanta, la marginea Europei”, sustine Monica Macovei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a confirmat, joi, ca trimite la Cotroceni cererea de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar, precum si propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA, pe care presedintele Klaus Iohannis a respins-o.

”Stiti ca procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal chiar poate fi inteles, dar ca procuror general e imposibil de inteles, pentru ca s-a adresat Curtii de Apel din Alba Iulia ca persoana fizica, la dansul acasa. Dar eu m-am referit la procurorul general, nu la persoana fizica, m-am referit la deficientele manageriale”, a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justitiei.

Tot joi, Tudorel Toader a declarat ca presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, este aceea care trebuie sa dea explicatiile despre „consecintele bulversarii sistemului judiciar” si ca doar CSM poate stabili daca au fost abateri. Ministrul a precizat ca astazi va cere de la Administratia Nationala a Penintenciarelor o situatie referitoare la cati detinuti au fost provizoriu eliberati ca urmare a suspendarii executarii pedepsei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: