Fost ministru greu al PSD, UMILIT de propriul partid: „A intrat cu CIZMA, a afectat grav investitiile straine”

politica

Fostul ministru al Economiei, Constantin Nita (PSD), schimbat din functie in urma cu trei luni, a fost puternic criticat, marti, chiar de catre proprii colegi de partid. Senatorul PSD Florin Constantinescu l-a acuzat ca prin deciziile adoptate a speriat investitorii straini.

Atacurile la adresa lui Nita au avut loc la o dezbatere a Comisiei de Energie din Senat , la care a fost prezent si actualul ministru pentru Energie si IMM-uri, Andrei Gerea. Atat cei de la putere, PSD si PLR, cat si cei din Opozitie au spus depre Nita ca a luat decizii catastrofale in privinta energiei regenerabile.

Potrivit senatorului PNL Gigi Chiru, investitorii in energie regenerabila spun ca „(…) in opinia lor, groparul sistemului romanesc de regenerabile este dl Nita”.

Colegul de partid al lui Nita, Florin Constantinescu, a intarit spusele liberalului.

„Vreau sa-l sprijin pe colegul meu si sunt de acord cu tot ceea ce a spus, un sector pus de butuci de niste ministri, incepand cu Nita, asta e, e prietenul meu, dar asta este, a intrat cu cizma si a rezolvat si sectorul asta si nu doar sectorul asta, ca a rezolvat toate investitiile straine in Romania pentru ca parererea investitorilor privind ce s-a intamplat pe acest domeniu s-a transferat si pe celelalte sectoare cand investitorii din afara au spus ca nu pot merge in Romania sa faca investitii deoarece nu e predictibil pentru ca Guvernul schimba regula in timpul jocului”, a declarat Florin Constantinescu, citat de stiripesurse.ro.

De asemenea, Constantinescu a mai spus ca fostul ministru Nita nu avea o strategie.

„Daca reusiti sa faceti strategia energetica a Romaniei ramaneti in istorie. Au fost mai multi ministri de cand sunt eu, de 6 ani, in Parlamant, si n-au reusit sa puna pe picioare o strategie viabila pentru Romania. Daca intrebam un ministru, nu-i dau nume, din partidul meu, spunea ‘Pai avem domnule, strategie. Ce, nu avem strategie? Suntem tari la strategie’. Nu avea nicio strategie, avea cateva pagini generale care nu se referau la nimic„, a declarat acesta.

Andrei Gerea l-a criticat si el pe Constantin Nita pentru situatia energiei regenerabile.

E un exemplu de cum nu trebuie facut, e prea brutal si impactul deosebit de puternic, multi sunt in pericol de a da faliment”, a recunoscut acesta.

Constantin Nita, vicepresedinte al PSD, a fost schimbat din functia de ministru in decembrie 2014, fara nicio explicatie publica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: