Fost ministru in Guvernul PSD-ALDE: „Este haos generalizat. Aproape 2 milioane de angajati au salariile mai mici”

news

Aproape doua milioane de angajati din mediul privat au salariul mai mic, de la inceputul anului, in urma schimbarilor vizand trecerea contributiilor de asigurari sociale de la angajator la angajat, a declarat marti Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Jianu a fost ministru pentru IMM-uri in Guvernul Grindeanu.

”Daca e sa tragem o concluzie, e un haos generalizat. Mediul public nu stie exact cum stau cu salariile, o sa vedeti iarasi hotarari de Guvern, ordonante de urgenta, mediul privat nu stie cum se aplica in acest moment. Daca e sa ne uitam scriptic, in acest moment, aproape 2 milioane de angajati din mediul privat salariul mai mic, fara sa luam in calcul faptul ca intreprinzatorii gasesc alte formule de premiere a salariatilor”, a spus presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, in cadrul unei conferinte de presa, citat de news.ro.

Consiliul va prezenta date exacte in cateva saptamani dupa ce va realiza un studiu pe marginea acestui subiect, a precizat eu

Salariile au scazut in special in domeniul IT, care reprezinta 6% din PIB, spune Jianu.

Mai mult, criza de pe piata fortei de munca nu impunea o astfel de masura, subliniaza oficialul CNIPMMR.

”Ne dorim ce e mai bun pentru angajatii nostri. Sunt domenii, de exemplu in constructii, care nu gasesc angajati. Si nu aveau nevoie in niciun fel de aceste schimbari”, a adaugat Jianu, care se intreaba cui anume au facut bine aceste schimbari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: