Fost ministru: „Ponta facea cele mai penibile exercitii de LINGUSIRE pe langa Basescu si Boc”

politica

Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a declarat, duminica, ca, in timp ce el si fostul premier Ungureanu au fost „ministri tehnocrati, sprijiniti politic de PNL si ulterior PDL”, Victor Ponta a fost „unul dintre cei mai mediocri ministri politici” si „parte a regimului Basescu”.

„Ponta a fost un parlamentar care facea cele mai penibile exercitii de lingusire pe langa Basescu si Boc ca sa intre in guvernele Boc. Ponta chiar a fost parte a regimului Basescu, a fost parte a coalitiei PSD – PDL, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu si subsemnatul am fost ministri tehnocrati, sprijiniti politic de PNL si ulterior PDL. Ponta a fost unul dintre cei mai mediocri ministri politici pe care i-am vazut in cei patru ani de guvern, si am vazut multi”, a spus, pentru Mediafax, fostul ministru al Justitiei.

Replica vine dupa anuntul actualului premier conform caruia luni va avea loc la Parlament evenimentul „3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu”, unde sunt invitati toti parlamentarii care au votat, in urma cu trei ani, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu

Predoiu, care este si premier al guvernului alternativ al PNL, a calificat acest eveniment drept o manifestare de „politica ieftina”.

„Sa aniversezi caderea regimului din care ai facut parte, ca decident politic si ministru politic se inscrie in seria de ipostaze ‘normale’ promovate de Ponta. Multiplele ipostaze si tipare ocupationale incercate in viata se exprima acum in conduita sa politica. Trebuie sa-l intelegem, sa il menajam si sa-l dam afara de la guvern, pana nu transforma tara intr-un mare experiment al dedublarii de tip ceausist: la extern una, la intern alta”, a mai spus, pentru Mediafax, fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu

Predoiu a fost titularul portofoliului Justitiei in guvernele Tariceanu, Boc si Ungureanu. De asemenea, el a ocupat si pozitia de premier interimar.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toti parlamentarii care au votat, in urma cu trei ani, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, a carui cadere a condus la instalarea Cabinetului USL, sa participe luni, la Palatul Parlamentului, la un eveniment dedicat acestui moment.

Evenimentul are tema „3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu” si a fost programat pentru ora 18.00, se arata in anuntul transmis, duminica, de Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: