Fost ministru PSD, analiza care zdrobeste „victoria” lui Dragnea in CEX. Dragnea va fi istorie dupa 3 octombrie

analize

Remus Pricopie, rector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si fost ministru PSD al Educatiei, afirma intr-o analiza a celor intamplate in CEX al PSD ca Dragnea nu a repurat niciun fel de „succes zdrobitor”. El se asteapta la o schimbare profunda in PSD dupa data de 3 octombrie.

„Cred ca vineri, dupa CEx-ul PSD, modelul conducerii unipersonale in politica romaneasca a devenit istorie. Daca a fost nevoie de 8 ore pentru a discuta o chestiune care se putea transa foarte rapid (demisia sau nu a liderului partidului) inseamna ca exista dileme serioase privind viitorul leadershipului PSD.

Scorul acestei sedinte a fost prezentat ca un succes zdrobitor, insa o privire rece, de ansamblu, arata altceva. Acum trei saptamani, la Neptun, existau doar doua voci care contestau liderul. Vineri, au fost 10-12 plus – foarte important – aproximativ 20 de membri CEx care au evitat sa-si arate in mod explicit sprijinul fata de actuala conducere PSD. La urmatoarea sedinta am putea asista la o confirmare a faptului ca resursele de credibilitate politica ale domnului Liviu DRAGNEA s-au epuizat si in interiorul partidului, nu numai in exterior – unde este cotat cu sub 4% incredere.

In opinia mea, toate aceste framantari ale celui mai mare partid politic din Romania sunt benefice pentru democratie si participarea la decizia politica. Partidele politice responsabile – si cu atat mai mult cele care au responsabilitatea guvernarii – trebuie sa accepte schimbarile interne in beneficiul societatii.

Cred, de asemenea, ca dupa discutiile din Parlamentul European din data de 3 octombrie, nevoia de schimbare din PSD va fi si mai clara”, a scris Pricopie pe FAcebook.

Parlamentul European va avea o dezbatere, in plenul din 3 octombrie, asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat si premierul Viorica Dancila. Decizia organizarii acestei dezbateri a fost luata in unanimitate de Conferinta Presedintilor PE, formata din liderii grupurilor politice si presedintele PE. Dancila a anuntat pe 7 septembrie ca are toata deschiderea de a merge si in Parlamentul European, daca va fi invitata la dezbaterea pe marginea protestelor din 10 august.

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a anuntat ca Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia protestelor din 10 august din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie.

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: