Fost ministru PSD, despre puciul lui Dragnea: „Avem un stat capturat de catre un grup restrans de oameni, in interes personal si ilegitim”

politica

Remus Pricopie, fost ministru in Guvenrul Ponta, actual rector al SNSPA, afirma ca refuzul Monitorului Oficial de a publica decretul lui Klaus Iohannis trebuie „sa faca obiectul analizei foarte serioase a tuturor institutiilor abilitate”.

„Statul Roman a ajuns sa fie capturat de un grup ilegitim? Obstructionarea deciziilor oricarui demnitar al Statului Roman, prin abuzul de putere al altui demnitar, ar trebui sa faca obiectul analizei foarte serioase a tuturor institutiilor abilitate.

Daca acesta obstructionare se va intampla si o vom lasa sa treaca neobservata, fara o reactie rapida si ferma a societatii, in ansamblul ei, atunci nu mai putem vorbi de stat de drept, ci de un STAT CAPTURAT de catre un grup restrans de oameni, in interes personal si ilegitim.

Sper ca azi acest scenariu al unui blocaj politic, prin abuz, sa nu se confirme”, a scris Remus Pricopie pe Facebook.

Decretul de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciuca in fruntea Statului Major nu a fost publicat nici sambata dimineata. Monitorul Oficial este in subordinea Camerei Deputatilor, care este condusa de Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apararii pentru seful Armatei, situatie care a fost generata de incompetenta PSD. Presedintele a anuntat ca a semnat decretul de prelungire a mandatului de sef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciuca.

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca presedintele Klaus Iohannis i-a spus ca propunerea pentru postul de sef al Statului Major al Armatei este nelegala, insa nu si de ce. Les a mai declarat ca nu stie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciuca, atat timp cat legea spune ca aceasta se face la propunerea ministrului Apararii, cu avizul premierului.

Premierul Viorica Dancila a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ca decretul semnat de catre presedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului sefului Statului Major al Armatei este nelegal si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: