Fost ministru PSD: „Sondajele secrete” ale PSD arata ca sub 4% dintre romani cred in „statul paralel” si in teoriile lui Dragnea

analize

Remus Pricopie, fost ministru PSD al Educatiei, in prezent fiind rector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), afirma ca doar 4% dintre romani sunt de acord cu teoriile lui Dragnea privind „statul paralel”.

Intr-o postare in care comenteaza reactiile PSD fata de Raportul MVB, Pricopie dezvaluie ce arata „sondajele secrete” ale PSD.

„Avem sub 4% din populatia Romaniei (conform ‘sondajelor secrete’ PSD), cativa politicieni din tara, 10-12 politicieni ‘centrali’, un grup ceva mai largut de oameni de afaceri, care considera ca ceea ce face Presedintele PSD este foarte bine. Discursul acestora din urma este foarte greu de incadrat intr-o formula coerenta si este condimentat cu elemente de nationalism, victimizare, teoria conspiratiei, stangacii, ridicol etc, ‘argumentat’ de cele mai multe ori plecand de la zvonuri, informatii false sau ipoteze de lucru care devin ‘certitudini’ in timpul ‘dezbaterilor publice'”, a scris Pricopie pe Facebook.

Postarea integrala:

Raman optimist

Stim deja ca interesele Presedintelui PSD, care detine si a treia functie in stat, nu corespund cu interesele acestei tari. Nu mai surprinde pe nimeni faptul ca limitele constitutionale si legale ale unor functii/institutii publice sunt „reevaluate” periodic de Curtea Constitutionala, ceea ce, incet, dar sigur, duce la modificarea Constitutiei Romaniei, prin interpretari si reinterpretari succesive. Nu se mai mira nimeni – ceea ce este foarte grav – ca mandatul oficial al unor institutii publice este inlocuit cu „mandatul de partid”. A devenit ceva obisnuit sa aflam din presa – daca aflam – ca la conducerea unei institutii a fost numita o persoana care nu are nimic in comun cu domeniul de activitate al acesteia, dar care are o bogata activitate politica, economica si/sau infractionala in Teleorman sau in „aria de acoperire” a decidentilor din Teleorman.

Acesta este tabloul pe care il vad in fiecare zi 96% dintre romani, o buna parte a presei nationale si internationale, partenerii strategici, organizatiile europene sau internationale care monitorizeaza evolutiile democratice – sau mai putin democratice – din Romania.

De cealalta parte avem sub 4% din populatia Romaniei (conform „sondajelor secrete” PSD), cativa politicieni din tara, 10-12 politicieni „centrali”, un grup ceva mai largut de oameni de afaceri, care considera ca ceea ce face Presedintele PSD este foarte bine. Discursul acestora din urma este foarte greu de incadrat intr-o formula coerenta si este condimentat cu elemente de nationalism, victimizare, teoria conspiratiei, stangacii, ridicol etc, „argumentat” de cele mai multe ori plecand de la zvonuri, informatii false sau ipoteze de lucru care devin „certitudini” in timpul „dezbaterilor publice”.

Evident ca fiecare roman are dreptul sa creada, sa sustina si sa reactioneze in raport cu orice cauza doreste, DAR actiunea politica trebuie sa se desfasoare in limitele legalitatii si in concordanta cu un proiect de tara. Prin urmare, interesul nostru nu poate fi sa ne autoizolam la periferia nedemocratica a lumii.

Dupa ziua de ieri, 13 noiembrie 2018, care, pentru Romania, intr-adevar, a fost cea mai complicata zi de 13 din ultimii 29 de ani, raman optimist ca cei 96% dintre romani, aflati in Romania sau in diferite colturi ale lumii, interesati de politica sau nu, vor gasi (vom gasi) o solutie pentru ca aceasta tara sa mearga mai departe, fara sa amputam viitorul copiilor nostri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: