Fost ministru PSD, veste de cosmar pentru Dragnea: „Atat colegii de partid, cat si membrii guvernului nu se vor asocia cu o actiune ilegitima si ilegala”

politica

Remus Pricopie, rector al SNSPA si fost ministru PSD al Educatiei, il anunta pe Liviu Dragnea ca nu va obtine sprijin nici macar din partea pesedistilor in incercarea de a forta decizii guvernamentale sau parlamentare in propriul beneficiu. „Atat colegii de partid, cat si membrii guvernului nu se vor asocia cu o actiune ilegitima si ilegala”, spune Pricopie.

„Domnul Liviu DRAGNEA a intrat intr-o noua faza, aceea in care nu se mai fereste si pune in mod explicit semnul egal intre problemele de ordin personal si treburile statului.

Nemultumirile actualului Presedinte PSD privind justitia, cu trimitere la dosarele penale ale domniei sale si modul in care este constituit un complet de judecata, sunt prezentate ca probleme grave ale tarii, pe care Guvernul sau Parlamentul trebuie sa le corecteze imediat.

Este absolut evident faptul ca acest tip de actiune nu este o ‘politica publica’ sustinuta de coalitia PSD-ALDE, ci un demers individual care-l pune intr-o situatie clara de conflict de interese. Cu alte cuvinte, Dl. DRAGNEA foloseste tribuna oficiala, respectiv aceea de Presedinte al celui mai mare partid din Romania si de Presedinte al Camerei Deputatilor, pentru a influenta cursul unuia dintre procesele domniei sale, prin adoptarea unor acte normative cu beneficiar unic – Liviu DRAGNEA.

Sunt convins ca si acest demers al domniei sale va esua pentru simplul motiv ca Romania este mult mai solida din punct de vedere democratic decat isi imagineaza actualul Presedinte PSD. Asa cum s-a mai intamplat si cu alte ocazii, atat colegii de partid, cat si membrii guvernului nu se vor asocia cu o actiune ilegitima si ilegala.

In plus, repet, atat resursele de credibilitate ale Domnului Liviu DRAGNEA, cat si instrumentele prin care si-a asigurat sustinerea timp de doi ani (promovari in functii publice, motiuni de auto-cenzura, actiuni de discreditare, remanieri, excluderi etc.) s-au epuizat”, a scris Pricopie pe Facebook.

In ultima perioada, Liviu Dragnea a facut oresiuni publice asupra ministrylui Justitiei pentru a schimba procedura de alcatuire a completelor de cinci judecatori. El a catalogat, duminica seara, drept ”un demers firesc” intentia Guvernului de a sesiza la CCR un conflict intre Executiv si ICCJ pentru ca nu s-au aplicat modificarile aduse Legii nr. 304/2004 cu privire la constituirea si compunerea unor completuri de judecata de la instanta suprema.

”Doar am auzit ca exista aceasta intentie. Nu stiu cand si daca o vor face. Cred ca este un demers firesc pe care-l face guvernul. Am auzit cum ati auzit si dvs. Si o sa vedem daca se intampla. Nu stiu pe ce merg, ca nu am vazut. Poate merg pe conflict intre Parlament si Inalta Curte, nu stiu, nu sunt constitutionalist. Am auzit doar ca se intentioneaza sa se faca aceasta actiune si cred ca ar fi un demers firesc”, a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: