„Am fost obligati sa ne ascundem de caracatita PSD-ALDE-ului”. Vlad Voiculescu, explicatii in scandalul declansat de Marius Oprea

politica

Vlad Voiculescu, unul dintre findatorii PLUS, explica detaliat cum s-a ajuns ca Dacian Ciolos si cei din echipa sa apeleze la sprijinul casei de avocatura „Iordache & Partners” pentru a infiinta PLUS. „In concluzie, nu am stiut cine sunt parintii avocatilor care ne-au ajutat sa fondam partidul pentru ca nu avem obiceiul sa facem dosare”, spune Voiculescu.

„Am primit mesaje ca nu am clarificat pe de-a intregul presupusele acuze de ieri. Imi asum critica si va prezint faptele:

In martie 2018, impreuna cu Dacian Ciolos, Dragos Pislaru , Anca Dragu, Dragos Tudorache, Alin Cristian Mituta, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Oana-Maria Bogdan, am depus actele pentru infiintarea unui nou partid. Asa cum este normal, totul a fost public, am facut o conferinta de presa in care am anuntat intentia de a ne implica in politica.

De aici au urmat 9 luni in care nu am fost lasati sa infiintam partidul prin tot felul de intarzieri fara nicio baza si cu largul concurs al institutiilor controlate de vechile partide carora nu le pica deloc bine o forta politica noua.

In luna septembrie am observat ca lucrurile devin grave si ca riscam sa nu avem partid pentru a putea participa la alegerile din urmatoarele luni, a trebuit sa cautam variante alternative. Statul capturat de vechii politicieni ne-a fortat sa facem un alt partid, in secret, care sa nu dea de banuit ca are legatura cu noi. Noua formatiune odata ce nu mai avea numele noastre legate de ea, a putut fi infiintata in doar 2 luni.

Cine a infiintat acest nou partid? Trei tineri avocati. Oameni cu CV-uri serioase in domeniul privat, care erau copii la revolutie.

Nu ne-am pus niciodata problema si nici nu ne-o vom pune de acum incolo sa intocmim dosare de cadre pentru oamenii care vor sa ni se alature sau sa ne ajute. Nu putem reactiva principiul “originilor sanatoase”. Nu putem si nici nu ne dorim sa verificam familiile oamenilor care vin alaturi de noi, oameni carora nu le vom imputa niciodata fapte sau optiunile parintilor, fratilor, surorilor, unchilor, matusilor sau bunicilor.

In concluzie, nu am stiut cine sunt parintii avocatilor care ne-au ajutat sa fondam partidul pentru ca nu avem obiceiul sa facem dosare. Aceste practici sunt mai degraba stilul celor care au facut “dezvaluirile”.

Nu ne-am ascuns niciodata de public. Am fost obligati sa ne ascundem de caracatita PSDALDE-ului, coalitie ticsita de fosti si actuali securisti, continuatoare a PCR.

Astea sunt faptele si asta este mediul toxic din care trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa iesim si n-o putem face decat impreuna! Nu va fi usor si stiam asta de la inceput dar cu cat suntem mai multi si mai uniti devine mai usor”, a explicat Vlad Voiculescu.

Istoricul Marius Oprea sustine ca partidul lui Dacian Ciolos, PLUS, a fost infiintat de cu ajutorul casei de avocatura „Iordache & Partners”, fondata de Alexandru Iordache, despre care spune ca a fost maior de Securitate si coordonatorul anchetei penale impotriva sa, in 1988. Dacian Ciolos a reactionat, afirmand ca asocierea numelui sau cu oameni pe care nu ii cunoaste este „un lucru mizerabil“.

„In mod ironic, „jurnalistul” care semneaza atacul de astazi are acelasi nume de familie ca unul dintre cei mai controversati oameni politici din Romania. Avand in vedere cat de multi romani au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra” ca exista cel putin o legatura intre oricare dintre noi si Securitate. Scopul meu nu este sa sap dupa mizerii si sa produc scandal pentru a ajunge in atentia publicului. Scopul meu este sa ajut, cu tot ceea ce pot, sa avem o Romanie mai buna”, a scris fostul premier, remarca sa provocand critici pe retelele sociale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: