Fost ofiter CIA explica de ce ISIS a ales Parisul ca TINTA

news

Seria de atacuri de la Paris revendicate de teroristii Statului Islamic poate fi comparata cu cea din 2001, care a dus printre altele la distrugerea turnurilor gemene World Trade Center de la New York, SUA, spune Jack Rice, un fost ofiter CIA.

Capitala Frantei este un oras european emblematic, iar teroristii tintesc tocmai astfel de obiective. „O parte a incrancenarii pe care un grup terorist o manifesta in actiune este sa doboare un simbol”, a declarat Rice pentru RT.

Jack Rice compara atentatele de vineri seara de la Paris cu cele de pe 11 septembrie 2001 de la New York. „Daca ne uitam la ce la intamplat la 11 septembrie 2001 in Statele Unite, au lovit World Trade Center si zone importante ale New York-ului. Si am vazut in intreaga ca au incercat sa faca lucruri similare. Cam acesta este terorismul. Nu esti in stare sa sa distrugi emisfera vestica. Nu esti in stare sa dobori parti din Europa de Vest. Ceea ce poti sa faci este sa demonstrezi ca esti in stare de lucruri dramatice si astfel omenirea sa te stie”, a adaugat el pentru rt.com.

Fostul ofiter al CIA sustine ca jihadistii vor sa instaureze frica. „Ceea ce ISIS incearca sa demonstreze este ca poate ataca oriunde si ca oricine este o potentiala tinta. Abilitatea lor de a patrunde in interiorul societatii si a afecta oamenii simpli din strada este lucrul care creeaza dezastrul”, a mai spus Rice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: