Fost ofiter de informatii german de rang inalt, acuzat de tradare pentru ca ar fi spionat in favoarea Rusiei

externe

Brandenburg Gate, Berlin

Un fost angajat al serviciilor de informatii germane este acuzat de tradare pentru ca ar fi spionat pentru Rusia, potrivit presei germane, scrie Politico.

Procurorul federal german ar fi depus acuzatiile impotriva lui Carsten L., un fost angajat de rang inalt al Serviciului Federal de Informatii al Germaniei (BND), in fata Curtii de Apel din Berlin.

Politia l-a arestat in decembrie sub suspiciunea ca a facut schimb de secrete de stat agentilor rusi si ca a impartasit informatii obtinute prin munca sa despre razboiul din Ucraina, potrivit Reuters.

Un alt barbat, Arthur E., a fost de asemenea acuzat de tradare, deoarece procurorii cred ca l-a ajutat pe Carsten L. sa comunice cu Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, FSB.

Carsten L. a fost timp de mai multi ani seful departamentului BND care supraveghea telefoanele, internetul si comunicatiile prin satelit.

Acesta l-ar fi intalnit pe Arthur E., un om de afaceri rus, la o petrecere in Bavaria in 2022. Se crede ca Carsten L. i-a dat documente clasificate cu informatii privind razboiul din Ucraina si grupul de mercenari rusi Wagner lui Arthur E., care s-a dus la Moscova si le-a predat FSB-ului.

Ambii barbati sunt acuzati de inalta tradare si risca inchisoarea pe viata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: