Fost presedinte CCR arata adevarul: „Toader are un target, trebuie dati afara procurorii si asta a facut”

politica

Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR, afirma ca el nu ar fi realizat niciodata un raport precum cel facut de Tudorel Toader in cazul lui Augustin Lazar si si subliniaza ca ministrul Justitiei are misiunea de „a-i da afara pe procurori”.

Intrebat la Digi24 cum se va finaliza solicitarea de revocare din functie a lui Augustin Lazar, Zegrean a raspuns: „Mai aveti vreo indoiala ca este obligat sa il elibereze din functie?  Eu cred ca eliberarea din functie a lui Lazar s-a hotarat cand a aparut decizia CCR. Atunci a hotarat ca il poate revoca si pe procurorul general. Sunt situatii identice, primele 5 puncte din ce ii reproseaza lui Lazar i-a reprosat si lui Kovesi”.

Zegrean s-a arat apoi indignat ca Toader i-a reposat lui Lazar faptul ca a criticat legile justitiei: „Si ce daca a criticat legile? Avocatii fac asta toata ziua, ce facem, ii revocam si pe avocati din functie?”. „Eu nu as fi facut acest raport, asta este cert”, a adaugat Zegrean.

Fostul presedinte al CCR a scos in evidenta si un alt aspect important. Faptul ca opinia CSM nu mai conteaza deloc: „Care mai este valoarea opiniei CSM-ului in cazul revocarii? CSM este dat departe, intr-un dispret total”.

Insa cea mai importanta declaratie facuta de Zegrean in urma raportului citit de Tudorel Toader este ca ministrul are misiunea de a scapa de procurorii incomozi.

„Toader are un target, trebuie dati afara procurorii si asta a facut”, a spus apasat Zegrean.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: