Fost PRESEDINTE: „Putin a inceput un razboi care ar putea lasa 10 MILIOANE de morti in urma”

externe

Fostul presedintele polonez Lech Walesa avertizeaza ca actiunile razboinice ale lui Vladimir Putin ar putea duce la moartea a 10 milioane de oameni.

Walesa s-a aratat ingrijorat dupa ce Rusia a amplasat rachete sol-sol Iskander la granitele Poloniei. El spune ca Putin se joaca cu focul.

„Putin a declansat un razboi cu toata lumea civilizata.  A incalacat intelegeri, conventii, garantii internationale. Lumea nu poate lasa lucrurile in acest mod. Cand se intampla asa ceva, forta este singurul raspuns care trebuie sa apara.

Acest stil razboinic este dintr-o alta epoca, si va fi infrant. Nu am nicio indoiala ca libertatea si democratia vor invinge”, a spus Walesa la TBVN24, citat de Express.

El a adaugat ca daca Putin va ataca Polonia, „va fi un razboi pe care Rusia il va pierde”.

„Daca Rusia risca si ataca Polonia si celelalte tari, atunci se va prabusi in bucati. Stiu ce se va intampla cu Rusia. Desigur, un milion de oameni vor fi ucisi, poate zece milioane”, a mai adaugat fostul presedinte polonez.

Vladimir Putin a dat ordin, luni, ca bombardierele strategice Tupolev 22-M3 sa fie amplasate in Crimeea, mult mai aproape de granitele NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: