Fost producator PRO TV, dezvaluiri despre interviul cu fata violata: „Chiar s-au dat BANI”

news

Fost producator la PRO TV timp de 18 ani, jurnalistul Septimiu Sarateanu aduce acuzatii grave postului, dupa ce fata violata din Vaslui a aparut in emisiunea lui Catalin Maruta fara a i se proteja identitatea.

„Nu mai poate fi vorba de interes public atunci cand victima violului apare la un post de televiziune si face declaratii. Acest lucru mi se pare total inacceptabil si neprofesionist pentru postul de televiziune PRO TV, la care am lucrat atatia ani. Cu siguranta mai multi detractori imi vor reprosa faptul ca spun aceste lucruri acum cand nu mai lucrez acolo si incerc sa-i atac dintr-o motivatie oarecare pe fostii colegi. As fi spus acest lucru si daca as fi fost acolo si mai ales as fi evitat si refuzat sa gestionez o asemenea problema intr-un program ‘pastorit’ de mine.

Am vazut ca in sfarsit CNA s-a autosesizat si s-a apucat de analizat ce s-a intamplat in emisiunea ‘La Maruta’ care a difuzat in emisiune un interviu cu victima violului vasluian. Dupa ce au fost chemati la ordine la CNA Reprezentantii Pro TV au reactionat si au incercat sa ‘dreaga busuiocul’ aducand drept argument interesul public si acordul prealabil al intervievatilor”, a scris Sarateanu pe Facebook.

Jurnalistul sustine ca PRO TV a incalcat decizii clare ale CNA conform carora „radiodifuzorii au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului si sa nu profite de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor”. El sustine ca are informatii conform carora familia fetei a fost platita sa apara in emisiune.

„Nu se poate spune ca fata respectiva avea discernamant in privinta unei aparitii la televizor si ea a aparut acolo mai mult din ignoranta. Desi reprezentantii PRO TV sustin ca ea a fost informata cu privire la modalitatea de desfasurare a interviului,cunoscand modalitatea de lucru din interior, ma indoiesc ca acea femeie era in deplina cunostiinta de cauza. Am informatii ca PRO TV chiar ar fi platit bani femeii abuzate sau familiei acesteia pentru a o determina sa apara in emisiune. Acest lucru se practica la toate emisiunile de tip tabloid .

Daca acest lucru se confirma este de o gravitate exceptionala, mai grav chiar decat si celebrul caz Baia Mare in care tot un reprezentant al PRO TV informa in direct sotia unui pilot de avion despre decesul acestuia”, mai spune Sarateanu.

El se asteapta ca PRO TV sa primeasca o amenda uriasa.

„PRO TV va primi cu siguranta o amenda usturatoare, cu siguranta va fi cu 5 zerouri. Importanta e cifra din fata. Nu m-ar mira ca CNA sa dispuna si sanctiunea maxima ‘negru pe post’ timp de 10 minute, ceea ce ar insemna crucea pusa pe imaginea celui mai bun post de televiziune din Romania”, a anticipat fostul producatr de la PRO TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: