Fost sef al Politiei Capitalei, angajat director general peste firmele condamnatului „Niro”. Sotia lucreaza la Ministerul Finantelor si este membra in trei consilii de administratie

news

Laura Raluca Alina Dragota, consilier in cadrul ministerului Finantelor Publice (MFP) este sotia lui Marius Dragota, ofiter pensionar MAI si fost sef al Politiei Capitalei. Pana de curand, Laura a fost angajata Secretariatului General al Guvernului (SGG), in timp ce sotul, politist pensionar este director peste firmele lui Nicolae Dumitru, zis „Niro”.

Ajunsa la SGG prin detasare pentru 6 luni, Raluca Dragota a ocupat pana pe 14 iunie 2021 functia de director general adjunct din SGG. In ciuda functiei de executie din MFP, Laura Dragota a ocupat mai multe posturi importante, platite generos de companiile de stat.

Astfel, conform declaratiei de avere din 2020, aferenta anului fiscal 2019, Laura Dragota (47 de ani) a incasat 76.500 de lei de la ministerul Finantelor Publice pentru postul de consilier personal, 76.800 de lei de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) deoarece face parte din Consiliul de Administratie al Regiei, 47.000 de lei din CA al Administratiei Nationale de Meteorologie si 2.100 de lei pentru calitatea de membru in comisia de tragere Loto.

Laura Dragota a plecat dupa 6 luni de la SGG, dar a ramas in Consiliul de Administratie al RAAPPS.

Politistul pensionar

Tot in 2019, sotul sau, Catalin Marius Dragota, a incasat o pensie speciala de la MAI de 144.000 de lei. La acest venit, s-au adaugat 142.000 de lei salariu pentru functia de director general al Niro Group Niro Investments SA si director general adjunct al Dragonul Rosu SA. El a mai incasat 6.720 de lei in calitatea de membru in Consiliul de Administratie a Overland Guard SRL, firma care pazeste Complexul Comercial Dragonul Rosu, 17.466 de lei pentru functia de director general al Nitro Security SRL si 2820 de lei pentru functia de director general adjunct al Scorseze Reaction SRL.

Un an mai tarziu, Laura Dragota ajunge director de cabinet la MFP, de unde a incasat 84.000 de lei, a ramas membru in consiliul de administratie al RAAPPS de unde a incasat alti 84.000 de lei, in timp ce sotul a ramas director executiv al Niro Investments SA si membru in CA al Overland Guard SRL, de unde a incasat aproximativ 20.000 de lei.

Potrivit confidas.ro, Overland Guard este firma de paza a lui Nicolae Dumitru, zis Niro.

Preferatul lui Toba si DGIPI

In februarie 2012, comisarul sef Marius Catalin Dragota era imputernicit sa ocupe functia de sef al Politiei Capitalei printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. Anterior, el a fost mutat ”in interesul serviciului” la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) de catre fostul ministru Petre Toba. Dupa trei luni, directorul general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, si-a dat demisia din functie invocand motive personale.

Niro, inchisoare in dosarul Microsoft

Pe 3 octombrie 2016, ICCJ l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Nicolae Dumitru la 2 ani si 4 luni inchisoare in dosarul ‘Microsoft’. In acelasi dosar au mai fost condamnati fostul ministru Gabriel Sandu – 3 ani, fostul primar Gheorghe Stefan – 6 ani, omul de afaceri Dorin Cocos – 2 ani si 4 luni.

Judecatorii au decis atunci confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnati: 9 milioane de euro de la Dorin Cocos, 2 milioane euro si un milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Stefan si 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu.

„Niro” a fost eliberat conditionat dupa mai putin de un de inchisoare, in septembrie 2017.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: