Fost vicepresedinte PSD, revoltat: „Badalau, lupul pus de Parlament de paza la oi. Smen politic incredibil pentru anul 2020”

politica

Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Bucuresti, fost vicepresedinte al PSD, reactioneaza revoltat fata de numirea lui Niculae Badalau in functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit. „O marsavie politica premeditata. In PSD-ul post Dragnea aerul a ramas aproape la fel de irespirabil”, spune Negoita.

„Badalau, Lupul pus de Parlament de paza la oi. (…) Ce s-a intamplat astazi in Parlamentul Romaniei ma obliga pur si simplu sa iau atitudine.

Pe scurt, in plina pandemie, cu recesiunea si criza economica la usa tarii, parlamentarii si-au facut timp pentru a mai pune la cale un smen politic incredibil pentru anul 2020: numirea locotenentului Dragnist, Badalau, in pozitia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, directia de Audit.

O marsavie politica premeditata, adica, intr-o lume normala, un lucru cu atat mai grav. Asta daca ne gandim la faptul ca acest personaj, pe care-l consideram uitat si disparut, a modificat legea de functionare a acestei institutii vitale a Statului Roman, atentie, special pentru a putea el sa ocupe aceasta functie. Iar pohta ce a pohtit… i s a indeplinit cu concursul parlamentarilor…

Ce ne spune noua, celor care credeam ca aceste vremuri au apus, aceasta realitate trista? In primul rand ca in PSD-ul post Dragnea aerul a ramas aproape la fel de irespirabil, tranzactionarea functiilor publice mergand in continuare de minune, chiar si de pe bancile opozitiei. Ne mai spune ca un individ ca Badalau poate modifica legi in Parlamentul Romaniei!!!, pentru ca, in final, sa poata beneficia de ele. Ne mai spune si ca un om condamnat pentru furt (a se vedea episodul sacilor de grau de la CAP) poate ajunge acum sa fie cel care verifica bugetele publice ale Romaniei, dar si ca nu trebuie sa stii carte, sa fii de meserie, ci ca trebuie doar sa poti sa modifici legea pentru a ajunge acolo unde vrei. Pe cand un sculer matriter la Ministerul Sanatatii?

In fine, ceea ce este cu adevarat revoltator este ca acest Badalau a fost votat cu, atentie!, 294 de voturi pentru… adica, un adevarat consens politic. Deci, nu putem avea consens politic cand e vorba despre infrastructura, despre reforme in sanatate sau educatie, despre masuri economice absolut necesare, data fiind criza ce sta sa vina, dar consensul e gasit imediat atunci cand trebuie sfintita o combinageala politica imorala si urat mirositoare.

Asta e Romania normala? Asta e tara in care vrem sa traim? Si ne mai miram ca intreaga clasa politica din Romania are o imagine proasta in societate… Este inca prea buna, daca tinem cont ca astfel de combinatii emana din Parlamentul tarii un damf insuportabil”, a scris Negoita pe Facebook.

Niculae Badalau, condamnat in trecut pentru hotie, a fost votat de 294 de parlamentari pentru a ocupa functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit.

Doar 55 de parlamentari au votat contra.

Autoritatea pentru Audit face parte din Curtea de Conturi.

Badalau va ocupa aceasta functie timp de 9 ani. El va avea un salariu de peste 300.000 de lei pe an, dublu fata de cat are acum ca senator.

Badalau a fost condamnat in 1988 pentru ca a furat patru saci de grau.

Socrul lui Victor Ponta, Ilie Sarbu, a fost si el votat de o larga majoritate pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: