Categories: externe

Fosta sotie a liderului ISIS rupe tacerea. Care sunt SECRETELE celui mai sangeros terorist al momentului

Fosta sotie a liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a oferit un interviu publicatiei suedeze Expressen in care a dat detalii despre casnicia sa cu cel mai de temut terorist din lume.

Saja al-Dulaimi a povestit inatai cum l-a cunoscut pe al-Baghdadi. Primul ei sot a murit in Irak, lasand-o sa aiba grija singura de doi baieti. Unchiul ei a venit la tatal ei si i-a povestit ca stie un barbat care cauta o vaduva. Asa a aparut Abu Bakr al-Baghdadi in viata Sajei.

„M-am maritat cu o persoana normala, care era asistent universitar. La acesl moment numele sau era Hisham Mohammad,” a spus Saja, citata de NBC News.

Ea s-a mutat in casa barbatului, luandu-i si pe copii, locuind impreuna cu prima nevasta a lui al-Baghdadi si copiii acesteia intr-un „spatiu mic”. Noul ei barbat nu a spus prea multe despre trecutul sau, a mentionat Saja.

„Era misterios. Nu era foarte vorbaret. Uneori disparea cu zilele. Era un barbat familist normal. Este un mister cum a devenit liderul celei mai periculoase organizatii teroriste din lume”, a continuat femeia.

„Nu l-am iubit. Era o persoana enigmatica. Nu puteai sa ai o discutie sau sa sustii o conversatie normala cu el… El doar imi dadea ordine, nimic mai mult”, a mai dezvaluit Saja.

Femeia a decis, dupa numai cateva luni, sa il paraseasca pe al-Baghdadi, in timp ce era insarcinata. Ultima data cand a vorbit cu acesta a fost in 2009, cand a rugat-o sa se intoarca. A refuzat.

Interviul a fost acordat intr-o locatie secreta de la granita Siriei cu Libanul. Al-Dulaimi le-a spus jurnalistilor ca doreste sa se mute in Europa Occidentala, explicand ca ea nu are nimic de a face cu crimele fostului ei sot. „Care este vina mea? Eu am fost cea care l-a parasit… Daca doream sa traiesc cu el, as fi putut trai ca o printesa. Dar nu am vrut bani. Vreau sa traiesc in libertate”, a subliniat femeia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

3 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

11 minute ago

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

3 ore ago

Rusia l-a expulzat pe atasatul militar britanic dupa ce Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus

Rusia a declarat, joi, ca il expulzeaza pe atasatul britanic al apararii si a promis…

53 de minute ago

Compania mama a facebook si Instagram se confrunta cu o investigatie europeana privind riscurile pentru siguranta copiilor

Site-urile de socializare Facebook si Instagram ale companiei Meta vor fi investigate pentru posibile incalcari…

3 ore ago