Fostii colegi ai lui Mircea Dinescu dezvaluie SUMA URIASA pe care acesta a incasat-o de la Sorin Ovidiu Vintu

politica

Intr-un articol publicat in 2011 in revista Kamikaze, jurnalistul Alexandru Cautis, fost coleg cu Mircea Dinescu la Academia Catavencu, a dezvaluit cati bani a incasat scriitorul de la Sorin Ovidiu Vantu. 

„Va mai amintiti cum l-a descris poetul Mircea Dinescu pe Vintu la precedenta arestare? L-a catalogat drept “literat fin”, de parca instanta avea de judecat in zilele alea valoarea cartilor citite de Vintu, nu valoarea furturilor lui Vintu. Fusese arestat cica un carturar, saracul de el.

De pseudonimul “Nus”, cu care acelasi “literat fin” semna pagini proprii de turnatorii la Securitate, membrul CNSAS Mircea Dinescu a uitat sa zica vreodata ceva. Un amanunt insignifiant. Pentru Mircea Dinescu, faptul ca Vintu a furat si a turnat ceva mai mult decit a citit trece pe planul doi, poate fi ignorat. Vintu e un “literat”, care accidental, in pauzele dintre reprizele de citit se mai odihnea si el un pic dind in git la Secu si, mai apoi, delapidind fonduri de investitii si companii de sindicalisti.

Ca din intimplare, cind Vintu lua pauze de lectura, poetul Mircea Dinescu primea de citit din partea “literatului fin”. Din raportul de expertiza contabila depus la dosarul FNI rezulta ca Mircea Dinescu a primit din banii sustrasi de Vintu din respectivul fond teancuri de file insumind 2.973 milioane de lei. Asta a fost partea lui Dinescu din jaful FNI.

Din probele depuse la dosarul Petrom Service, rezulta ca acelasi Mircea Dinescu a primit de citit de la “literatul fin” un alt teanc de hirtii de 100.000 de euro. Asta a fost partea lui Dinescu din jaful Petrom Service. Sa aiba ce citi trei vieti.

Cu alte cuvinte, Mircea Dinescu s-a bucurat de fiecare data cind Sorin Ovidiu Vintu lua pauze de la lecturi, si acest lucru se vede in dosarele penale FNI si Petrom Service, nu sint fantezii literare. Daca va numarati printre zecile de mii de pagubiti FNI sau sindicalisti pacaliti ai Petrom Service, puneti repede mina pe telecomanda si cautati emisiunea lui Mircea Dinescu, difuzata pe postul TV al lui Vintu. Banii vostri vorbesc, vorba cintecului, prin gura lui Dinescu. Fara banii vostri, Mircea Dinescu n-ar fi avut ocazia sa va povesteasca despre “literatul fin” Sorin Ovidiu Vintu”, scria Alexandru Cautis in 2011.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: