Fostul director financiar al lui Trump, Allen Weisselberg, va face inchisoare dupa ce a recunoscut ca a depus marturie mincinoasa in favoarea acestuia

externe

Allen Weisselberg, sperjur, Donald Trump, inchisoare

Allen Weisselberg, fostul director financiar al companiei lui Donald Trump, a pledat luni vinovat ca a mintit sub juramant in timpul marturiei sale in cazul civil de frauda al fostului presedinte din New York. Recunoasterea vinovatiei il va trimite din nou dupa gratii, dar nu va necesita ca el sa mai depuna marturie in procesul penal al lui Trump.

Weisslberg, in varsta de 76 de ani, va fi condamnat in aprilie la cinci luni de inchisoare – a doua perioada petrecuta in spatele gratiilor, dupa ce anul trecut a stat 100 de zile pentru ca s-a sustras de la plata impozitelor pe beneficiile companiei.

Admitand ca este vinovat, Weisselberg s-a trezit din nou prins intre lege si loialitatea sa fata de Trump, a carui familie l-a angajat timp de aproape 50 de ani, l-a trimis la pensie cu o indemnizatie de 2 milioane de dolari si a continuat sa-i plateasca facturile legale. Fostul director a preferat asadar sa minta justitia americana decat sa-i faca rau fostului sau sef.

Acordul de recunoastere a vinovatiei lui lberg nu il obliga pe acesta sa coopereze sau sa depuna marturie la procesul privind banii tainuiti de organizatia Trump, care este programat sa inceapa pe 25 martie. Procurorii au promis ca nu il vor urmari in justitie pentru alte infractiuni pe care le-ar fi putut comite in legatura cu angajarea sa la Trump Organization, transmite agentia Associated Press.

Luni, Weisselberg a recunoscut ca a mintit sub juramant in trei ocazii in timp ce a depus marturie intr-un proces intentat impotriva lui Trump de catre procurorul general al New York-ului, Letitia James – in depozitiile din iulie 2020 si mai 2023 si in boxa martorilor la procesul din octombrie anul trecut.

Procurorii au invocat, pentru pedeapsa de doar cinci luni de inchisoare solicitata, varsta lui Weisselberg si dorinta acestuia de a recunoaste ca a gresit. In New York, sperjurul este o infractiune serioasa, care se pedepseste cu pana la sapte ani de inchisoare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: