Fostul director SRI, George Maior, dezvaluiri importante pentru Romania despre vizita in sufrageria lui Gabriel Oprea in noaptea alegerilor din 2009

politica

George Maior a facut primele declaratii cu privire la vizita pe care i-a facut-o lui Gabriel Oprea in seara alegerilor din 2009. Reactia fostului director SRI vine dupa ce Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a decis, luni, sa il informeze pe Klaus Iohannis referitor la faptul ca Maior a refuzat sa raspunda intrebarilor forului.

Fostul director SRI a fost intrebat daca va fi cazul ca presedintele Romaniei, Kalus Iohannis, sa-l cheme la o discutiedupa anuntul Comisiei. George Maior a raspuns relaxat ca are o relatie buna cu seful statului. „Comunic foarte bine cu Klaus Iohannis pe probleme legate de Parteneriatul Strategic Romano-American care este la cel mai inalt nivel din istoric”.

Ambasadorul Romaniei in SUA a mentionat se va prezenta in fata Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 daca va mai fi nevoie. „Intotdeauna vin si raspund Parlamentului. Stiu ce inseamna o Comisie de ancheta. Nu este deloc o problema de moralitate (n.r – faptul ca a fost acasa la Gabriel Oprea). Nu am implicat Serviciul in nicio activitate politica, lucru confirmat si de partenerii externi”.

Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a decis, luni, sa il informeze pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, referitor la faptul ca fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat sa raspunda intrebarilor forului.

Propunerea a fost facuta de deputatul PSD Liviu Plesoianu si a fost adoptata cu sapte voturi pentru, doua impotriva si trei abtineri. „Cred ca am raspuns la toate intrebarile. Intalnirea din acea seara nu a avut nicio conotatie ilegala, imorala, neconstitutionala. Am fost deschis, comunicativ cu membrii Comisiei. In acest context, nu am ce sa comentez, ce interpreteaza unii membrii ai Comisiei”, a zis George Maior.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: