Categories: news

Fostul judecator CCR Toni Grebla, RETINUT de DNA. A incercat sa vanda 50 de capre

Fostul judecator al CC Toni Grebla a fost retinut, marti, de DNA, in dosarul in care este acuzat ca ar fi sprijinit exporturi ilegale in Rusia si ca l-ar fi ajutat pe finul sau Ion Bircina sa obtina mai multe contracte pentru firma acestuia, primind in schimb o masina si rochii pentru sotie. De asemenea, Grebla a incercat sa vanda si 50 de capre care nu erau ale lui.

Anchetatorii vor cere instantei arestarea preventiva a lui Toni Grebla.

Fostul judecator constitutional Toni Grebla a fost citat sa se prezinte marti la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, el declarand ca este convins ca adevarul va iesi la iveala, pentru ca nu a „devalizat banul public”, iar unele acuzatii sunt „interpretari fantasmagorice”.

„Daca din punct de vedere institutional am inteles ca se doreste schimbarea clasei politice si prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu inteleg ce mi se intampla. (…) Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoasteti din spatiul public, altele sunt niste interpretari fantasmagorice. Nu a aparut nimic nou in dosar pana acum, ba dimpotriva, probele administrate pana in prezent par sa confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciara va continua cum e normal sa continue. Eu sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public”, a declarat Toni Grebla, citat de Agerpres.

Despre relatia cu finul sau, fostul judecator a spus ca si-o asuma, chiar daca poate uneori a fost nepotrivita.

„Eu accept acest punct de vedere (…) dar de aici si pana la fapte penale este cale lunga, astfel incat nu am decat sa ma prezint la DNA de cate ori sunt solicitat, ancheta este in curs, apoi justitia, daca va fi cazul, se va pronunta”.

Avocatul lui Grebla nu s-a declarat deloc optimist in legatura cu viitorul clientului sau.

„Ce reactii sa ai. Stai linistit ca nu ai ce sa faci. Forta statului este in spate, se va pune acest mandat de 24 de ore si maine ne vom vedea la instanta. Trafic de influenta, luare de mita si favorizarea infractorului? Nu s-a mers pe favorizarea infractorului, asta este inchipuirea cuiva. La instanta suprema se merge? Da ! Pe arestarea preventiva sau arest la domiciliu? Pe arest la domiciliu”, a declarat avocatul Petre Buneci.

Petre Buneci a mai spus ca „avocatul Onoriu” a facut un autodenunt la DNA, aratand ca, spre sfarsitul lunii februarie, Toni Grebla ar fi incercat, prin persoane interpuse, sa vanda  50 de capre care nu erau ale lui, iar lui i s-ar fi cerut sa faca un act in acest sens.

Pe 4 februarie, Curtea Constitutionala a anuntat ca Toni Grebla a demisionat din functia de judecator. Asta dupa ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru incuviintarea arestarii preventive in cazul lui Toni Grebla.

Procurorii au extins urmarirea penala fata de fostul judecator CCR pentru favorizarea faptuitorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Toni Grebla era acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, operatiuni financiare incompatibile cu functia, in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

10 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

10 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

10 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

10 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

10 ore ago