Fostul lider PSD Dumitru Buzatu ramane in arest preventiv, dupa ce a incercat zadarnic sa recuze judecatorul

news

Dumitru Buzatu, arest preventiv, PSD, judecator, decizie

Dumitru Buzatu, fost lider al PSD si presedinte al Consiliului Judetean, va ramane in arest preventiv, potrivit unei decizii a Tribunalului Vaslui. Decizia a fost luata dupa ce Dumitru Buzatu recuzase judecatorul, iar cererea in acest sens a fost respinsa. Expertul Radu Judele, cercetat in acelasi dosar pentru trafic de influenta, va ramane in arest la domiciliu.

„In baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedura penala, verifica si constata legalitatea si temeinicia masurii arestului preventiv, luat fata de inculpatul Buzatu Dumitru, in prezent aflat in Penitenciarul Vaslui. (…) Mentine masura arestului preventiv luata fata de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmeaza sa fie verificata periodic in termenul de 30 de zile prevazut de art. 207 alin. 6 Cod de procedura penala. II. In baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedura penala, verifica si constata legalitatea si temeinicia masurii arestului la domiciliu, luat fata de inculpatul Judele Radu. Mentine obligatiile dispuse in sarcina inculpatului Judele Radu”, se arata in decizia instantei, citata de cotidianul local Vremea noua.

Pe data de 4 martie, Tribunalul Vaslui urmeaza sa se pronunte si in cazul cererii de stramutare a procesului, formulata de Dumitru Buzatu prin aparatorul sau.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu pentru luare de mita.

Buzatu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie cand primea 1,25 milioane de lei drept mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii au fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii acestuia, dupa ce fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui i-ar fi primit intr-un restaurant.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: