Fostul ministru Darius Valcov a predat la DNA inca 47 de TABLOURI. La cat a ajuns numarul acestora

news

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov ar mai fi predat 47 de tablouri anchetatorilor, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. In total sunt 148 de tablouri, semnate de artisti celebri.

Potrivit surselor, tablourile au fost aduse de Valcov si au fost deja inventariate si ridicate de reprezentantii unui muzeu.

Miercuri, plenul Senatului a aprobat cea de-a doua cerere a DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov fiind inregistrate 106 optiuni „pentru” si 29 „impotriva”.

DNA a cerut Senatului in 24 martie noul aviz pentru arestarea lui Valcov, acesta fiind suspectat si ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de Valcov, dar erau administrate prin interpusi. Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, marti, aceasta noua cerere a DNA.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit 101 tablouri, pe care figureaza semnatura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Bancila, potrivit DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Bucuresti, iar in acest scop luase un spatiu si incepuse amenajarea, dar, din cauza cercetarilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de incredere. Anchetatorii ar fi gasit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului ca Valcov si oamenii sai de incredere s-ar fi grabit sa le ascunda.

Galeria de arta pe care Darius Valcov intentiona sa o deschida in Capitala era pe strada Stockholm, din Sectorul 1, unde anchetatorii au gasit la perchezitii 29 de tablouri. Darius Valcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in 2013, pentru achizitia de tablouri, au precizat sursele citate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: