Fostul ministru Ghinea: „Nu am putut sa stau sa inghit mizeriile PSD-ului. PSD actioneaza ca un grup mafiot”

politica

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, explica intr-un interviu pentru ziare.com de ce s-a decis sa se implice in politica. 

Ghinea, candidat pe listele USR, este convins ca Dacian Ciolos va ramane premier, iar decizia sa de a se implica in politica este motivata de teama ca „toate lucrurile bune pe care le-am inceput pot fi anulate foarte usor”.

„Nu mi se pare o mare schimbare (intrarea in politica – n.red), oricum am fost intotdeauna destul de implicat civic in dezbaterile politice. Multi mi-au spus ca eram un ministru destul de politic, in sensul ca nu am putut sa stau sa inghit mizeriile PSD-ului.

Pasul spre candidatura a venit oarecum logic, din gandul ca toate lucrurile bune pe care le-am inceput pot fi anulate foarte usor. In perspectiva e mandatul politic cu care vom veni si mandatul politic al USR este de reforma radicala.

Continuarea reformelor radicale incepute de Guvernul Ciolos 1, cum imi place sa spun, a fost parte din discutiile cu USR,

(…) Alegerea reala, de facto, e intre Dacian Ciolos si continuarea schimbarii, pe de-o parte, si infractorul condamnat Dragnea Liviu, care nici macar nu isi asuma. Cei care voteaza cu PSD nici macar nu stiu pentru cine voteaza”, a spus Ghinea

Fostul ministru a comparat PSD cu un „grup mafiot” si avertizeaza ca se va incerca cumpararea parlamentarilor USR.

„(…) PSD actioneaza ca un grup mafiot care fuge de politie. Spun ca nu vor sa nominalizeze pe cineva ca sa nu-l ia DNA. Au internalizat modul de lucru al unui grup infractional organizat. Ca va fi Dragnea Liviu sau o interfata a lui nici nu mai conteaza, el va controla guvernul.

(…) I-am spus lui Nicusor Dan ca USR trebuie sa duca in Parlament oameni care sa reziste in fata unei sute de mii de euro in sacosa pentru dezertare. Eu am semnat acorduri de sute de milioane de euro, declaratia mea de avere e publica, eu nu pot fi corupt”, a sublinita Ghinea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: