Fostul pesedist Tudose a descoperit „socat” cum se comporta romanii din Diaspora: „Un roman care a venit sa ajute un alt roman”

politica

Europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier PSD, a relatat, luni, doua intamplari „extraordinare” pe care le-a avut in Belgia in romani stabiliti in aceasta tara.

„Spun cateva lucruri care pe mine m-au socat la modul pozitiv. Am intrat in contact cu Diaspora. Am fost privit cu foarte multa prietenie. Cu poze, selfie-uri, invitat la masa, stat de vorba, cu de toate.

Va dau doua exemple extraordinare. Eram intr-o parcare la Luxemburg. Beam o cafea, intr-o parcare mai necajita. A oprit langa mine un roman cu o dubita cu numere de Romania sa ma intrebe daca am patit ceva si daca am nevoie de ceva. Un domn de pe Valea Oltului, care facea transport intre Belgia si Franta. Roman!

Un alt exemplu: acum doua luni, am patit un incident, mi-am rupt o mana. Acccident casnic: m-am impiedicat. Evident ca nu a trecut, s-a umflat, am chemat un taxi si m-am dus la spital, in Bruxelles, seara. In zece minute, aveam radiografie si de toate. A venit un medic roman. Ii dau si numele, sper sa nu se supere pe mine ca il fac public: Bogdan Nedelea, medic la un spital din Bruxelles. A venit sa vada despre ce era vorba, fiind anuntat de la receptie ca e un roman venit la urgenta. El nu era ortoped. Atunci m-a vazut. A fost foarte dragut, gest extraordinar de simpatie: un roman care a venit sa ajute un alt roman. Cam asta e cu romanii de acolo. Nu se mai intoarce. Sotia e tot medic. Doi copii. S-au asezat”, a declarat Tudose intr-un interviu pentru DC News.

Mai mult despre:

Comentarii: