Fostul premier al Finlandei, lovit cu pumnul de un necunoscut chiar in preajma Parlamentului

externe

Premierul finlandez Sanna Marin si alti politicieni de varf au condamnat marti agresarea recenta a fostului prim-ministru Juha Sipila, care s-a produs in apropierea parlamentului, relateaza dpa.

Juha Sipila, fost lider al Partidului de Centru si prim-ministru intre 2015 si 2019, a declarat pentru canalul MTV3 ca a fost lovit cu pumnul pe 7 ianuarie de un atacator necunoscut care l-a acuzat ca ar fi comis un abuz neprecizat. Sipila nu a precizat daca a fost ranit sau nu in urma agresiunii.

Tabloidul Iltalehti, care a difuzat primul stirea, sustine ca politicianul prezinta mai multe vanatai. Politia ancheteaza in prezent incidentul.

„Un atac asupra unui membru al parlamentului afecteaza atat indivizii, cat si intregul parlament”, a postat pe Twitter Sanna Marin, lider al social-democratilor.

„Integritatea fizica a reprezentantilor este o parte importanta a unei democratii credibile. Noi, finlandezii, nu putem accepta niciodata ca reprezentantii nostri sa fie vizati de violente”, a postat la randul sau presedintele parlamentului Anu Vehvilainen si membru al Partidului de Centru, citat de Agerpres.

Paavo Arhinmaki, parlamentar al Aliantei de stanga si fost lider al partidului, a declarat ca „violenta politica nu trebuie permisa in Finlanda”.

Seful securitatii parlamentului, Jukka Savola, a declarat pentru canalul public YLE ca incidentele de acest fel sunt „foarte rare”.

Finlanda urmeaza sa organizeze alegeri locale pe 18 aprilie.

Mai mult despre:

Comentarii: