Fostul premier detaliaza cum a reusit Dragnea sa isi puna sub control personal un serviciu secret: „L-am informat pe presedintele Iohannis”

politica

Fostul premier Sorin Grindeanu a explicat cum a fost posibil ca DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, sa ajunga sub controlul direct al lui Carmen Dan, astfel incat Liviu Dragnea sa poata avea in posesie propriul serviciu de informatii. Rise Project a dezvaluit ca miza acestei actiuni a fost ca un raport despre legaturile dintre Dragnea si Tel Drum sa fie facut disparut.

„Avizul guvernului pe acel proiect de lege era pe forma pe care o facusera cei din guvernul de dinainte, tehnocratii. Acelasi aviz l-am dat noi. Scurt circuitul s-a intamplat in Parlament, la Senat, unde nu stiu cine a facut amendamentul. Prin amendament era eliminat si premierul din acest lant decizional si s-a ajuns la situatia pe care ati explicat-o dvs.

Am chemat-o pe doamna ministru Carmen Dan la Guvern. La cateva zile am avut o intalnire cu dl presedinte Iohannis unde l-am informat. Primul ministru nu are nicio implicare in aceasta problema. Mi se pare foarte ciudat ca o structura militara sa depinda doar de un singur om”, a declarat Grindeanu intr-un interviu pentru Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca initiativa Senatului de a elimina avizul CSAT in numirea sefilor DGIPI este o eroare, aratand ca atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT.

”Asa ceva nu se poate. E o eroare. Atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT. Punct. Iar indiferent ce doreste Senatul sau Camera Deputatilor, asa functioneaza institutiile in Romania, conform Constitutiei”, a spus recent Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: