Fostul presedinte al CCR confirma ca PSD il poate suspenda pe Iohannis inainte de alegeri: „Nu este niciun impediment”

politica

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, anunta ca PSD l-ar putea suspenda din functie pe presedintele Klaus Iohannis chiar si inainte cu o saptamana de alegerile prezidentiale. Ar fi nevoie doar de jumatate plus unu din voturile parlamentarilor prezenti la sedinta.

„Se poate suspenda presedintele, nu este niciun impediment. Acum nu stiu daca a comis fapte grave, dar nu exista nicio interdictie privind suspendarea in ultimele sase luni. PSD are nevoie de o treime din voturile din parlament sa porneasca procedura si jumatate plus unu sa rezolve problema. Si nu este vorba de jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, ci dintre cei prezenti. Nu prea mai este timp pentru asta, dar daca vor sa faca… Asta ne mai lipsea”, a declarat Zegrean al B1 TV.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, duminica seara, ca „ia in calcul” suspendarea din functie a presedintelui Klaus Iohannis.

Intrebata de Mircea Badea, la Antena 3, de ce PSD nu il suspenda, „saptamana viitoare”, pe Klaus Iohannis deoarece „a incalcat” Constitutia, Dancila a raspuns ca „ia in calcul acest lucru”.

„O sa luam in calcul si acest lucru”, a declarat Dancila la Antena 3.

„Avem acest intrument, o sa discut cu colegii mei. O sa discut cu colegii mei, luam in calcul si suspendarea presedintelui, pentru ca, atata timp cat cer fiecarui cetatean sa respecte Constitutia, nu poate ca cel care trebuie sa fie un exemplu pentru ceilalti sa incalce legea fundamentala”, a subliniat Dancila.

„Ce a facut si face presedintele este de neacceptat si ar merita suspendarea in clipa urmatoare. Luam in calcul suspendarea presedintelui, este inainte de alegerile prezidentiale, o sa spuna ca ne este frica de o confruntare cu domnia sa. Pe de alta parte este foarte greu acum, cand avem un guvern interimar, sa mai suspendam si presedintele. Vom pune in balanta aceste doua situatii si vom vedea impreuna cu colegii ce solutie gasim”, a mai spus Dancila.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: