Fostul presedinte al CCR ii anunta pe borfasi ca se bucura „prea devreme” de revocarea lui Kovesi. Ce se va intampla in continuare

politica

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, luni, ca in ceea ce priveste revocarea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, presedintele a facut ceea ce trebuia sa faca, pentru ca nu putea sa nu respecte decizia CCR. ”Cine se bucura de indepartarea doamnei procuror de acolo se bucura prea devreme”, spune Zegrean care este convins ca lupta antocoruptie in Romania nu se va opri aici.

”Cred ca presedintele a facut ceea ce a fost obligat sa faca, nici el nu ar fi vrut sa faca asta, dar decizia este definitiva, este obligatorie, nu putea sa nu respecte decizia Curtii. Eu cred ca nu se termina lumea aici, nu se termina lupta anticoruptie”, a declarat, luni, la Digi 24, Augustin Zegrean.

Potrivit acestuia, institutiile statului sunt puternice si au legislatia necesara pentru a continua aceasta lupta, fiind ”bine consolidate”.

”Imi pare rau pentru Laura Codruta Kovesi este persoana care si-a facut datoria acolo cu prisosinta si merita sa-si duca mandatul la capat, dar, daca politicienii asta au vrut, asta au avut. Nu cred ca se va opri aici lupta antocoruptie, institutia este mare, este puternica, are legislatie suficienta pentru a-si face treaba in continuare. Cine se bucura de indepartarea doamnei procuror de acolo, se bucura prea devreme si degeaba pentru ca, sigur, se va gasi un procuror care sa-i tina locul si care sa duca treaba mai departe. Este prea sustinuta lupta anticoruptie de o parte din societate si de partenerii externi ca sa se opreasca aici”, a mai spus Zegrean.

Acesta a apreciat ca presedintele Klaus Iohannis a facut bine ca a respectat decizia CCR ”pentru ca daca nici deciziile justitiei nu se respecta, lucrurile se incurca rau de tot”.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: