Fostul presedinte al CCR lauda demersul lui Iohannis privind legile justitiei: „Este un mijloc al presedintelui de a obliga sa se adopte legile curate, constitutionale”

politica

Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR, a declarat, miercuri, la Digi24 ca noua sesizare privind legile justitiei pe care Iohannis a inaintat-o CCR este „un mijloc al presedintelui de a obliga sa se adopte legile curate, constitutionale”.

„Este dreptul presedintelui sa faca acest lucru. Daca presedintele intoarce legea in Parlament pentru reexaminare poate din nou sa fie sesizata CCR, nu e nicio problema. Este un mijloc al presedintelui de a obliga sa se adopte legile curate, constitutionale.

Cei din majoritatea parlamentara o tin langa cu ce au hotarat de la inceput, asta o fac mereu. Presedintele a crezut ca poate ii vor fi ascultate recomandarile. Insa nu poate nimeni sa oblige Parlamentul sa adopte legile intr-un fel anume, este pacat ca insista in lucruri care nu convin nimanui”, a spus Zegrean.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al legilor justitiei si sesizeaza Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european. Presedintele a precizat ca, dupa ce Curtea Constitutionala se va exprima asupra actelor normative, va face o noua analiza a legilor si va decide atunci daca se impune o noua reexaminare a celor trei legi de catre Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: