Fostul presedinte al Hondurasului va fi extradat in SUA. El va fi judecat la New York pentru trafic de droguri si de arme

externe

Fostul presedinte hondurian, Juan Orlando Hernandez, urmeaza sa fie extradat in SUA pentru a raspunde la numeroasele acuzatii de trafic de droguri si de arme.

Guvernul si mass-media din Honduras au anuntat miercuri ca un avion al Drug Enforcement Administration (DEA) este asteptat sa soseasca in tara joi pentru a-l transporta pe Hernandez in SUA.

Un oficial american de rang inalt a declarat pentru CBS News, citat de The Hill, ca Hernandez va ajunge la un tribunal federal din New York, unde va fi judecat pentru numeroasele acuzatii care i se aduc.

Autoritatile l-au arestat pe Hernandez, care a ocupat timp de opt ani functia de comandant suprem al Hondurasului, la domiciliul sau in februarie, potrivit Reuters.

Procurorii federali sustin ca Hernandez a acceptat milioane de dolari ca mita in schimbul protejarii traficantilor de droguri de eventuale urmariri penale si investigatii in timpul mandatului sau prezidential.

Autoritatile l-au arestat si pe fratele lui Hernandez, Tony, pentru acuzatii similare.

Actualul presedinte hondurian, Iris Xiomara Castro, care l-a invins pe Hernandez in alegerile din noiembrie anul trecut, l-a acuzat, de asemenea, pe liderul hondurian ca a transformat tara lor natala intr-o „narco-dictatura”.

Hernandez, in varsta de 53 de ani, a negat in mod repetat toate acuzatiile care i se aduc, a notat CBS News.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: