Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a ajuns in fata procurorilor. In ce dosar a dat explicatii

news

Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, a fost audiat, in calitate de martor, in dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General in urma dezvaluirilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Fostul prim-adjunct al SRI a fost audiat saptamana trecuta, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Florian Coldea a dat declaratii in dosarul de abuz in serviciu deschis dupa ce Sebastian Ghita a difuzat o inregistrare in care fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, vorbeste despre interventii in justitie, facand referire, la Camelia Bogdan, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi. Aceleasi surse au mentionat ca procurorul sef al DNA nu a fost citata in cauza pana in prezent.

Pe 17 ianuarie SRI anunta ca Florian Coldea a cerut trecerea in rezerva, decizia fiind luata chiar daca verificarile demarate in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita au aratat ca nu a incalcat legea, SRI propunand repunerea in functie.

„Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea. In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei”, a transmis atunci SRI.

Verificarile au fost demarate dupa ce Sebastian Ghita a publicat fotografii si inregistrari video in care ar aparea cei doi si familiile acestora, precizand ca au avut o relatie de prietenie.

In acelasi dosar, pe data de 22 februarie a fost audiata Camelia Bogdan, fost judecator al Curtii de Apel Bucuresti. Bogdan a fost exclusa din magistratura in urma unei decizii a Sectiei pentru Procurori a CSM. Magistratul a fost unul dintre judecatorii care au dispus sentintele in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare.

Si Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, a dat declaratii procurorilor pe 17 ianuarie.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat si au deschis un dosar de abuz in serviciu in urma unei inregistrari difuzata de postul Romania TV, in care Sebastian Ghita spune ca fostul presedinte Traian Basescu are inregistrari cu Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si Cameliei Bogdan. Mai mult, postul prezenta o inregistrare cu Traian Basescu in care acesta sustine ca stie cum a fost condamnat Dan Voiculescu si cum era aranjata mutarea Cameliei Bogdan in locul magistratului Mustata. In cadrul anchetei, procurorii verifica toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul in ajung casetele cu inregistrari la Romania TV si daca a fost ajutat sa se sustraga anchetelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: