Fostul sef al ANAF dezvaluie ce au cautat de fapt inspectorii ANAF la Rise Project: „Desantul era pregatit de ceva timp. Am numele tuturor”

news

Fostul sef al ANAF, Gelu Stefan Diaconu, afirma ca ANAF a derulat controale la Rise Project si hotnews.ro pentru a depista finantatorii celor doua publicatii.

Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF, spune ca s-a „documentat” asupra actiunilor de joi ale Antifraudei si ca „desantul” de la Rise Project si Hotnews are cu totul alte explicatii decat au oferit, oficial, reprezentantii ANAF.

„Desantul asupra Rise Project si Hotnews era pregatit de ceva timp”, scrie Diaconu, pe contul sau de Facebook. „Va asigur ca nu exista niciun element de risc major care sa justifice interventia Antifraudei la Rise Project si Hotnews. De fapt, pe domnii de la ANAF, cozi de topor ale lui Dragnea, ii interesa cine finanteaza cele doua publicatii. Afland numele acestora, contractele in derulare, urmau sa actioneze asupra acestor finantatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj ca daca mai stau alaturi de cele doua redactii vor avea probleme cu Fiscul. Era un mesaj puternic si pentru toata mass-media, care daca nu se raliaza celor care ridica osanale Farului din Alexandria pot sa devina victime”, dezvaluie Diaconu, sef al ANAF pana in februarie 2016, cand a fost demis de ex-premierul tehnocrat Dacian Ciolos.

Fostul sef ANAF explica si cum se procedeaza in astfel de situatii: „au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei ‘anonime’) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea”.

„Am numele tuturor, dar nu vreau sa-i expun linsajului mediatic”, mai sustine Gelu Stefan Diaconu.

Ca o dovada in plus, fostul sef al ANAF spune ca „sefa operativa a Antifraudei (…) raporta mai-marelui ANAF cat de scrupulosi vor fi ei in control”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: