Fostul sef al CIA pentru Rusia sustine ca Vladimir Putin a anticipat in mod corect faptul ca SUA vor inceta sa mai ajute Ucraina

externe

Vladimir Putin, avertizat, atac terorist, provocare, santaj, SUA

Predictia presedintelui rus Vladimir Putin potrivit careia SUA isi vor pierde „curajul” si vor inceta sa mai sprijine Ucraina se dovedeste a fi corecta, potrivit lui Steve Hall, fost sef al operatiunilor CIA in Rusia. Hall a facut aceste comentarii intr-un interviu pentru CNN.

„Au fost doua saptamani foarte bune pentru Vladimir Putin”, a declarat Hall. „Cred ca putem vedea asta doar in comportamentul sau si in ceea ce a facut si a spus”.

Hall a declarat ca Putin incepe sa le poata spune celor din cercul sau interior care erau sceptici in privinta strategiei sale pentru Ucraina ca a avut dreptate.

„Initial, el spunea in esenta: ‘Uite, pe termen lung, daca rezistam acolo, Occidentul si SUA in mod specific isi vor pierde concentrarea. Isi vor pierde curajul. Vor inceta sa mai sustina Ucraina intr-un fel sau altul; aveti rabdare’„, a declarat Hall pentru CNN.

„Ei bine, acum, doi ani mai tarziu, el poate spune: ‘Uite, rabdarea noastra incepe sa dea roade’„, a adaugat el. „Depinde din nou de Occident sa ii arate ca se insala”.

Rusia a adunat o serie de victorii militare in Ucraina in ultimele saptamani. Intre timp, viitorul ajutorului american pentru Ucraina este incert.

Administratia presedintelui Joe Biden indeamna Congresul sa aprobe un ajutor suplimentar pentru Ucraina. Consilierul pe probleme de securitate nationala Jake Sullivan a declarat duminica, in cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC, ca daca nu se va aproba ajutorul pentru Ucraina ar avea ca rezultat „un rezultat pe care Vladimir Putin l-ar dori cu placere, si anume ca Statele Unite nu-si asuma responsabilitatea”.

Sullivan a mai declarat pentru CNN ca „realitatea este ca Putin castiga in fiecare zi in care Ucraina nu primeste resursele de care are nevoie, iar Ucraina sufera”.

Sullivan a indemnat Camera Reprezentantilor, condusa de presedintele republican Mike Johnson, sa aprobe pachetul de ajutor pentru Ucraina, care a trecut cu sprijin bipartizan in Senat. Proiectul de lege privind ajutorul de urgenta pentru aparare in valoare de 95 de miliarde de dolari a inclus sprijin pentru Ucraina, Israel si Taiwan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: