Fostul sef al DIICOT strica planurile lui Toader si Dancila pentru functia de procuror general. Contesta in instanta procedura

news

Fostul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu anunta ca a contestat la Curtea de Apel Iasi, in contencios, procedura de numire a procurorului general organizata de Ministerul Justitiei. Horodniceanu s-a inscris pentru selectie, insa ministrul Toader a refuzat toti candidatii.

Procurorul Daniel Horodniceanu a precizat, pentru Mediafax, ca a contestat la instanta de contencios, la Curtea de Apel Iasi, procedura de selectie a procurorului general.

Ministerul Justitiei a reluat cea de-a doua procedura de selectie a candidatilor pentru functia de procuror general, urmand ca noile interviuri sa fie sustinute pe 6 si 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selectii vor fi comunicate pe 8 mai.

In cadrul primei proceduri de selectie a candidatilor pentru functia de procuror general, comisia de interviu prezidata de Tudorel Toader a apreciat ca niciunul dintre acestia, respectiv procuror general Augustin Lazar, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul sef DIICOT Daniel Horodniceanu si fosta adjuncta a Laurei Codruta Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu indeplineste cerintele necesare pentru numirea in functie.

Mandatul actualului procuror general al Romaniei expira pe 27 aprilie, Lazar urmand sa se pensioneze (Iohannis a semnat deja decretul de pensionare).

Mai mult despre:


Comentarii: