Fostul sef al Politiei Locale Sector 1, omul lui Tudorache-Diamante, are ordin de restrictie dupa ce si-a agresat familia

news

Fostul sef al Politiei Locale Sector 1, Ionut Deaconu, ar putea fi evacuat din casa prin decizia instantei dupa ce judecatorii au emis un ordin de protectie la cererea sotiei acestuia.

Conform portalului instantelor de judecata, Judecatoria Sector 6 a dispus, pe 9 aprilie 2021, „emiterea unui ordin de protetie prin care: – evacueaza paratul din imobilul situat in Bucuresti, …; – reintegreaza victima si pe numita … in locuinta familiei; – obliga paratul sa pastreze o distanta minima de 100 de metri fata de imobilul situat in Bucuresti, … fata de Spitalul Clinic Theodor Burghele situat pe .., fata de Clinica Medicover situata pe ….; – obliga paratul sa pastreze o distanta minima de 100 de metri fata de victima si fata de fiica victimei, …, cu exceptia cazurilor in care partile se afla in sediul instantelor judecatoresti; – interzice paratului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima”, se arata in decizia instantei.

Deaconu nu a fost de acord cu aceste restrictii si a atacat decizia la Tribunalul Bucuresti, primul termen fiind stabilit pe 10 iunie. In acest proces, fostul sef al Politiei Locale Sector 1 este aparat de Mihai Dragan, avocatul care-l reprezinta si pe fostul primar Daniel Tudorache in procesul de coruptie deschis de DNA.

Conform datelor publicate de actualul primar Clotilde Armand, Dragan a avut in intervalul 2018 – 2021 mai multe contracte de reprezentare incheiate cu Politia Locala Sector 1, valoarea onorariilor incasate de acesta fiind de 1,7 milioane de lei din suma totala de 1,93 milioane facturata catre casa acestuia de avocatura.

Presa a relatat faptul ca sefii Politiei Locale Sector 1 si-au pontat peste 50.000 de ore suplimentare in pandemie. Deaconu figureaza si el pe lista, cu 282 de ore suplimentare, „efort” pentru care a incasat 25.804 de lei, anunta Digi24.

In septembrie 2020, Clotilde Armand a depus o plangere la DNA impotriva lui Tudorache si Diaconu dupa ce in presa au aparut mai multe materiale care demonstrau ca seful Politiei Locale a filat-o pe Armand in timpul demonstratiilor anticoruptie din 2017.

Clotilde Armand afirma, in plangerea citata de JustNews, ca folosirea resurselor materiale ale Politiei Sectorului 1 pentru a o supraveghea, respectiv autovehiculele si carburantul necesar deplasarilor, a resurselor logistice, precum si a resurselor umane, respectiv agentii de politie locala, ”s-a facut fara a respecta principiile eficientei, eficacitatii si economicitatii cheltuirii resurselor, ceea ce constituie o indeplinire defectuoasa a atributiilor conducatorului Politiei Locale a Sectorului 1 de organizare, planificare si conducere a activitatii institutiei, scopul urmarit si realizat fiind obtinerea unor foloase necuvenite pentru primarul Tudorache Daniel, si nu interesul public pe care trebuia sa-l deserveasca institutia in cauza”.

Ionut Deaconu, a ocupat mai multe functii de conducere in cadrul Politiei Locale Sector 1, director general adjunct, director executiv, sef serviciu si sef birou proceduri. Ionut Deaconu lucreaza in politia locala din 2010.

Anterior, el a lucrat in functia de inspector la Directia Generala de Servicii Comunitare Sector 1 (2008-2010) si agent la Politia Capitalei (1996-2006).

Conform CV-ului, el a absolvit in 2007 Facultatea de Drept de la Spiru Haret si a urmat un master (2012-2013) de Stiinte Administrative, Drept, Economie la Universitatea Ecologica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: