Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

externe

nicolai patrusev, serviciile secrete ruse

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al presedintelui rus, potrivit unui decret publicat de Kremlin, relateaza Politico.

Anuntul a fost facut pe fondul remanierii ministrului rus al Apararii de catre Putin, in timp ce fortele ruse isi intensifica atacurile asupra Ucrainei.

Putin l-a inlocuit pe ministrul Apararii, Serghei Soigu, care a ocupat aceasta functie timp de 12 ani, cu Andrei Belousov, un economist care nu a lucrat niciodata pentru armata rusa. Soigu, la randul sau, a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, inlocuindu-l pe Patrusev, considerat unul dintre cei mai apropiati confidenti ai lui Putin.

Putin a anuntat, de asemenea, ca l-a numit consilier pe Alexei Diumin, fosta sa garda de corp. Fost guvernator al regiunii Tula, importanta din punct de vedere strategic, si fost inalt oficial de securitate, acesta fusese prezentat ca un potential succesor al lui Soigu in functia de ministru al Apararii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: