Fostul sef al SRI a venit in fata comisiei de ancheta. Deputat PSD, furios: „Nu mai aveti caderea sa reprezentati Romania in SUA”

news

Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Maior, s-a prezentat, luni, la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Intrebat de ziaristi cum comenteaza informatiile potrivit carora hackerul Marcel Lazar Lehel, cunoscut drept Guccifer, i-ar fi spart conturile de email, George Maior a raspuns: „Fake news”.

In fata comisiei, Maior a refuzat sa ofere informatii despre cine a mai fost prezent acasa la Gabriel Oprea in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009. ¬†„A fost un eveniment privat la care am participat in care nu s-au intamplat aspecte pe care sa le sesizez neconstitutionale. Nu am ce sa imi reprosez. Nu am sa discut despre eveniment ca atare, despre persoanele care au fost acolo. SRI s-a comportat exemplar, nu consider faptul ca participarea la evenimentul privat exprima ceva imoral, ilegal, sau un aspect de mare gravitate”, a aratat Maior.

Nervos, deputatul PSD Liviu Plesoianu a spus ca Maior nu mai poate reprezenta Romania in SUA: „Este de o gravitate maxima faptul ca nu faceti declaratii. Nu poti sa te prezinti in fata unei comisiei de ancheta a unui Parlament si sa sfidezi practic poporul roman neraspunzand la niste intrebari simple. Nu mai aveti caderea sa reprezentati Romania in SUA”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: