Fotografii FIERBINTI cu Crinuta Dumitrean si Ioan Oltean, in dosarul despagubirilor ANRP

news

Detalii inedite apar in dosarul deputatului Ioan Oltean (PNL), acuzat ca ar fi luat spaga 600.000 de euro pentru a interveni la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP), pentru o revedendicare ilegala. Procurorii DNA au aratat instantei fotografii fierbinti in care erau surprinsi fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, si Ioan Oltean.

„Ioan Oltean era ca un sef pentru Crinuta Dumitrean, fiind notoriu in randul functionarilor ca, Rotaru Mihai, care avea mai multe dosare de despagubire in care era cesionar, beneficia de solutionari rapide si despagubiri generoase. Ioan Oltean era o prezenta constanta in institutie, in biroul presedintei”, scriu procurorii DNA in referat.

Curtea Suprema arata ca din probele dosarului -plansele foto care releva intalnirea dintre Ioan Oltean si Crinuta Dumitrean in biroul sefei ANRP “si ipostaza care nu obiectiveaza o intalnire de lucru, rezulta indubitabil relatia apropiata dintre aceasta si inculpatul Oltean Ioan”.

crinuta

Avocatul Crinutei Dumitrean a spus ca aceste probe se refera doar la o relatie intre inculpata si deputatul Oltean, apreciind ca indiferent de natura acestei relatii, aceasta nu poate constitui temei al acuzarii. “Mai arata ca fotografiile atasate la dosar nu au nicio legatura cu activitatea Comisiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor”, potrivit incheierii Curtii Supreme.

crinuta2

Curtea Suprema a explicat de ce a emis mandate de arestare preventiva in cazul celor sase complici: omul de afaceri Mihai Rotaru, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru si Sergiu Negurici. Potrivit motivarii, afaceristul Mihai Rotaru a reusit sa intre in posesia despagubirii, in conditiile in care fostul proprietar al terenului s-a chinuit opt ani sa-si obtina drepturile. Patronul CSU Craiova a primit 109 milioane de lei pentru un teren de 61.857 de metri patrati din Pitesti, desi valoarea reala era de cinci ori mai mica. Procurorii DNA sustin ca Ioan Oltean a intervenit la Crinuta Dumitrean (foto jos), sefa de atunci a ANRP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: