Fractura in USR, 35 de parlamentari si europarlamentari anunta ca il sustin pe Ciolos: „Trecem printr-o perioada de criza, existand riscul de a sfarsi in irelevanta”

politica

Treizeci si cinci de deputati, senatori, europarlamentari ai USR, dar si fostul ministru Ciprian Teleman au transmis colegilor o scrisoare in care arata ca sustin programul propus de presedintele Dacian Ciolos, care este in acord cu asteptarile membrilor. ”Trecem printr-o perioada de criza, existand riscul de a sfarsi in irelevanta, de a deveni un partid-breloc pe scena politica romaneasca”, au transmis semnatarii scrisorii.

Pe grupul intern din USR a fost transmis si un mesaj din partea sustinatorilor lui Dacian Ciolos, avand titlul ”Scrisoarea alesilor USR PLUS”.

”USR PLUS este singurul partid anticoruptie, pro-reforme, pro-european si capabil de guvernare. Asta inseamna ca trebuie sa fim in primul rand uniti, performanti si aproape de oameni. Pentru asta este necesar sa ne reconectam cu membrii nostri, cu societatea civila, cu mediile profesionale si cu cetatenii, in general. In acest moment, trebuie sa recunoastem ca trecem, ca partid, printr-o perioada de criza, accentuata de contextul socio-economic actual (pandemia de Covid-19, criza energetica, inflatie record etc.), existand riscul de a sfarsi in irelevanta, de a deveni un partid-breloc pe scena politica romaneasca. Daca vrem sa evitam acest lucru trebuie sa actionam acum”, se arata in document, citat de news.ro.

Semnatarii scrisorii considera ca ”solutiile din program sunt in acord cu solicitarile membrilor legate de organizarea de competitii corecte bazate pe meritocratie, atat pentru structurile partidului, cat si pentru guvernare, reafirma angajamentul pentru o mai stransa colaborare cu societatea civila, mediul antreprenorial si academic si subliniaza necesitatea imbunatatirii proceselor electorale interne, respectiv de recrutare pe criterii obiective”.

”O data implementate, aceste masuri au potentialul de a reaprinde entuziasmul membrilor, de a genera mai mult dialog si transparenta in cadrul partidului si de a contribui la rezolvarea mai eficienta a disputelor interne, incat sa poata fi prevenita transformarea lor in crize de imagine in exterior. De aceea, sustinem programul propus de Presedintele USRPLUS si dialogul in Biroul National. Consideram ca poate reprezenta un punct de pornire viabil pentru un restart al partidului”, se mai arata in documentul citat.

Semnatarii transmit ca ”principiile legate de transparenta, de alegeri corecte, de asumare, de dialog cu membrii si cu societatea civila sunt extrem de importante, mai ales in acest moment critic”.

”Solicitam ca propunerile facute sa fie analizate cu calm, iar membrii sa aiba posibilitatea de a semnala aspectele care pot fi imbunatatite. Utilizarea programului pentru alimentarea incriminarilor si rafuielilor personale nu va face altceva decat sa ne dauneze si sa ne lezeze credibilitatea ca partid matur, cu obiective de guvernare. De aceea, noi, in calitate de alesi ai USR PLUS, sustinem si vom urmari indeaproape implementarea programului si cerem Biroului National si Presedintelui USR PLUS sa dedice forta si resursele partidului reformelor promise si cresterii atractivitatii electorale, sa puna punct acestei crize si sa organizeze dezbateri deschise tuturor membrilor pentru a-l operationaliza conform unui calendar bine stabilit”, se mai arata in document.

Scrisoarea este semnata de:

1) Deputat Viorel Baltaretu

2) Senator Cristi Berea

3) Deputat Monica Berescu

4) Deputat Daniel Blaga

5) Senator Cristian Bordei

6) Deputat Diana Buzoianu

7) Deputat Oana Cambera

8) Deputat Brian Cristian

9) Senator Irineu Darau

10) Senator Anca Dragu

11) Deputat Cristian Ichim

12) Deputat Victor Ilie

13) Deputat Andrei Lupu

14) Deputat Andrei Miftode

15) Eurodeputat Alin Mituta

16) Senator Gheorghita Mindruta

17) Deputat Oana Murariu

18) Senator Stefan Palarie

19) Eurodeputat Dragos Pislaru

20) Deputat Mihai Politeanu

21) Senator Dragos Popescu

22) Senator Cosmin Poteras

23) Deputat Alin Prunean

24) Deputat Cristina Rizea

25) Deputat Lorant Sas

26) Senator Simona Spataru

27) Deputata Diana Stoica

28) Eurodeputat Ramona Strugariu

29) Eurodeputat Nicu Stefanuta

30) Ciprian Teleman

31) Deputat Catalin Tenita

32) Deputat Daniel Toda

33) Eurodeputat Dragos Tudorache

34) Deputat Simina Tulbure

35) Deputat Oana Toiu

Mai mult despre: ,

Comentarii: